Намерихме промени в Закона за горивата, чрез които да заложим

...
Намерихме промени в Закона за горивата, чрез които да заложим
Коментари Харесай

Порожанов: Намерихме промени в Закона за горивата в полза на земеделците

Намерихме промени в Закона за горивата, посредством които да заложим земеделския производител като консуматор, а не като търговец. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов след срещата при премиера Бойко Борисов със зърнопроизводителите.

„ През последните няколко дни имахме доста интензивни диалози, свързани със законопроекта за горивата. Разговорите бяха в подтекста на третирането на земеделските производители в този закон. Това, което сътвори известно напрежение, беше формулировката, че земеделският производител се третира като търговец, според закона и в границите на това има много регулации, които той трябваше да извърши. Тези регулации нарушаваха съществуващия режим, който считаме, че работи доста добре, в това число и в контролната си част ", съобщи Порожанов.

По думите му са се създавали предпоставки за спомагателна административна и финансова тежест, която в доста случаи не е оправдана. „ Имахме доста диалози. Благодаря на господин Емил Димитров за това, че се включи във всичките тези диалози, в това число и през вчерашния ден в МЗХГ, с цел да намерим промени в закона, посредством които да заложим земеделския производител като консуматор, защото в последните години този бранш е на ярко с ясни правила, ясно платени налози и акцизи ", добави той.

Попитан за коментар за това, че животновъди от Пловдив са поискали да се вкарат държавни кланици и регламентирани държавни цени във връзка с изкупното месо, Порожанов съобщи: „ На вас по какъв начин ви звучи това нещо? Подобно предложение не е идвало при мен. Връщаме 25-30 години обратно, само че в случай че има такова предложение, аз ще го обсъдя с тях. При мен такова не е идвало ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР