Намерението на кандидата за кмет на Добрич от местната коалиция

...
Намерението на кандидата за кмет на Добрич от местната коалиция
Коментари Харесай

За модерна професионална гимназия и филиал на Медицинския университет ще работи кандидат-кметът на Добрич от ГЕРБ Надежда Петкова

Намерението на претендента за кмет на Добрич от локалната коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова за основаване на нова съвременна професионална гимназия в Добрич срещна поддръжката на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той беше в Добрич по покана на народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова и се срещна с шефове на образователни заведения, учители, родители, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. „ В платформата за ръководство залагам на това образованието да се развива в добра среда – физическа, естетическа, софтуерна, да работим за това да има физкултурни салони, хубави спортни площадки. При срещите ми с жителите на Добрич усетих дисбаланс - от една страна е неналичието на работни места, безработица. А от друга - локалните работодатели са притиснати от обстоятелството, че липсват добре готови фрагменти. Този дисбаланс може да се реши посредством основаване на нова съвременна професионална гимназия за гарантиране на връзката сред образованието и професионалната реализация на младите. Тя ще добави съществуващата просветителна инфраструктура и ще затвърди високите достижения на учебните заведения в общината “, показа Надежда Петкова по време на срещата.

Предложението й получи безапелационната поддръжка на Красимир Вълчев. Той напомни, че през последните години бяха открити нови професионални гимназии като тази в Бургас по осведомителни технологии и компютърно моделиране.

Надежда Петкова показа визията си за въвеждане на дуално обучение в съвсем всички учебни заведения. Тя анонсира и желанието си за откриване на филиал на Медицински университет - Варна за придобиване на образователно-квалификационна степен бакалавър по специалности „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР