Намаляват просрочените задължения на държавните болници, каза министърът на здравеопазването

...
Намаляват просрочените задължения на държавните болници, каза министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Намаляват просрочените задължения на държавните болници

Намаляват просрочените отговорности на държавните лечебни заведения, сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на съвещанието на отрасловата парламентарна комисия. Към 30 юни тази година те са в размер на 141 млн. лв., което по отношение на същия интервал на предходната година е понижение с 13 на 100.

 © Българска телеграфна агенция
Министър Ананиев уточни, че за тази година са планувани 90 млн. лв. за незабавна помощ, за дейностите по здравна експертиза, за лечебни заведения в отдалечени региони, за психиатрична помощ и други. Във всяко от тези посоки министърът регистрира нарастване на отделяните от министерството средства по отношение на 2017 година

Ананиев увери, че и през 2019 година ще има увеличение на заплатите в центровете за незабавна помощ, като уточни, че кумулативно от 2014 година до момента възнагражденията на работещите в тези центрове са увеличени с над петдесет %. В отговор на журналистически въпроси, свързани с неработещата инсталация в Центъра по хемодиализа във Видин, министър Ананиев даде обещание да направи коментар, откакто завърши назначената от него инспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР