Намаляват ограничителните зони в страната, обособени заради случаите на африканска

...
Намаляват ограничителните зони в страната, обособени заради случаите на африканска
Коментари Харесай

Намаляват ограниченията, наложени заради африканската чума по свинете

Намаляват ограничаващите зони в страната, обособени поради случаите на африканска чума по свинете. Това сподели в Първомай министърът на земеделието, горите и храните Десислава Танева, като добави, че това ще стане след разбор на епизоотичната конюнктура, съобщи Българска телеграфна агенция.
По думите й пикът на болестта е минал, само че не и рецесията. До момента в страната са регистрирани 79 огнища, които обгръщат 200 квадратни километра. Загубите за сектора са към 20%. В засегнатите от болестта региони - близо 8% от територията на страната, бяха неразрешени горскодобивните действия за два месеца. Дърводобивът ще бъде позволен, само че съгласно Танева възбраните не трябва да оказват въздействие върху цената на дървения материал.
Земеделският министър сподели още, че за да не се позволява птичи грип в стопанствата в страната са подхванати превантивни ограничения и инспекции, и досега не е регистриран нов случай на това заболяване.
В Първомай Десислава Танева откри нови индустриални мощности в дружество за произвеждане на лютеница, построени по Оперативна програма "Развитие на селските региони ", на стойност 5 милиона лв.. Предприятието създава обичайната българска лютеница от локални сортове и в него работят към 110 служащи, сподели шефът Георги Банялиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР