Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Това

...
Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Това
Коментари Харесай

Плевнелиев намира за грешно намаленото ДДС-то за ресторантите

Намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьорския бизнес е неправилна стъпка. Това счита Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното, президент на България сред 2012-2017 година

"Много други промишлености ще заявят претенциите си за същото понижаване – туризмът генерално, и стигнете да вземем за пример до медикаментите. Ресторантьорският бизнес в България, да не кажа огромна дума, само че е един от най-силните генератори на сивата стопанска система ", разяснява той в изявление пред Радио Стара Загора и БНР.

Плевнелиев изясни, че тази мярка с понижаване на Данък добавена стойност няма да се отрази позитивно на хазната.

По отношение на цялата данъчна политика той счита, че може да се обмислят нови стъпки.

Борисов и Горанов: Няма напрежение сред нас

"Новото Народно заседание, което ще се образува през 2021 година, ще би трябвало да стартира дебата за въвеждането на прогресивно данъчно облагане, при което богатите хора да заплащат повече ", разяснява Плевнелиев.

И подчертава върху нуждата да имаме електронно държавно управление, да има регистри на публичните поръчки, на договорите и анексите към тях. По думите му е значимо да има повече бистрота и да е по-ясно по какъв начин се изразходват обществените финанси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР