Намаляване на заплати, принудително пускане в неплатен отпуск и съкращение

...
Намаляване на заплати, принудително пускане в неплатен отпуск и съкращение
Коментари Харесай

Ryanair реже заплати и 3 000 работни места

Намаляване на заплати, наложително стартиране в неплатен отпуск и редуциране на 3 000 работни места готви Ryanair. Компанията сега води договаряния със чиновниците и синдикатите, предава CNBC. Отчаяните ходове идват в миг, в който пандемията понижи броя на пътуващите с авиолинията с над 5 млн.

Ryanair регистрира резултатите си за фискалната година, която завършва през март. Приходите порастват с 10% до €8,49 милиарда, а облагата се повишава с 13% до €1 милиарда, в случай че изключим разход за хеджиране на цената на горивото.

Компанията обаче се готви за " сложна " година. По-голямата част от самолетите ѝ бяха наложително приземени от междинната на март, а упованията са, че най-вече 50% от тях ще полетят още веднъж през третото тримесечие (от юли до септември).

Очакванията за трите месеца до края на юни е за загуба от €200 млн., а прогноза за цялата година е " невъзможна ". Ryanair, която съобщи, че няма да търси държавна помощ, се готви за тежка конкуренция от обичайните превозвачи, които чака да продават билети на дъмпингови цени.

В резултат на това компанията понижи прогнозата си за броя пасажери до март 2021 година до 80 млн. Първоначалната цел бе 154 млн. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР