Намалихме безработицата наполовина, искаме икономически растеж и устойчиво развитиеС магистрала

...
Намалихме безработицата наполовина, искаме икономически растеж и устойчиво развитиеС магистрала
Коментари Харесай

Ще работим за 1200 лв. средна заплата в Ловеч

Намалихме безработицата на половина, желаеме стопански напредък и стабилно развитиеС автомагистрала " Хемус ще се развие туризмът в града, споделя кандидат-кметът на ГЕРБ Корнелия Маринова

* За 1 година извадихме града от листата на банкрутиралите общинни
* Възродихме културните обичаи
* Ще създадем Национален мемориален комплекс на жертвите на комунистическия режим
* Правим спортно-тренировъчен комплекс с общежитие


- Г-жо Маринова каква е Вашата мотивация да се кандидатирате за втори мандат за кмет на община Ловеч?
- Преди четири години жителите на Ловеч и общината ми повериха тежката задача да извадя града и прилежащите обитаеми места от безвремието и финансовия колапс. Аз и моят екип започнахме с доста труд, храброст и твърдоглавие да трансформираме завареното нерадостно завещание в посока съвременен европейски град. Първи извадихме града от листата с банкрутирали общини на Министерството на финансите и го направихме единствено за една година. Заварихме община Ловеч през 2015 година с 8,5% безработица и за четири години успяхме да я понижим на половина. През август 2019 година безработицата в общината е към този момент е под междинната за страната – 4,5 %. Стартирахме планове за саниране и възстановяване на градската среда. Привлякохме вложения за милиони левове и спомогнахме за основаването на стотици нови работни места. Не на последно място, осигурихме средства за по-добри обществени услуги и възродихме голям брой културни обичаи и институции. Смятам, че забележимите резултати от първия мандат са задоволително съображение да желая за повторно доверието на моите съграждани, с цел да съумея дружно с претендентите за общински съветници от Политическа партия ГЕРБ да продължа започнатото, тъй като с смяната към по-добро идват и по-големите условия и потребности. По данни на Национален статистически институт при започване на мандата междинната работна заплата в Ловеч е 684 лева което ни подрежда на единадесето място по развиване всред четиринадесетте области в Северна България.  В момента междинната работна заплата е 981 лева, качили сме се на седмо място в същата ранглиста, а упоритостта ни е до края на 2023 година междинната работна заплата за община Ловеч да стане най-малко 1200 лева
- Казвате, че има още какво да се свърши, какво тъкмо имате поради?
- Разбира се, че има какво още да се направи за града и общината. Нямам претенцията, че съм свършила всичко, което планирахме за рамките на първия мандат, което е още една причина да желая да продължа, с поддръжката на Политическа партия ГЕРБ, модернизацията на Ловеч. На първо място, ще продължим да подобряваме инженерната инфраструктура, рехабилитацията на уличната настилка и благоустрояване на Северна и Източна индустриални зони. Планирали сме да продължим политиката на резистентен напредък и даването на всеобхватни обществени и стопански грижи за всички наши съграждани без значение от партийната им принадлежност! Защото Ловеч е общината, в която аз и моят екип подсигуряваме икономическа и обществена правдивост за всички! Обръщаме взор и към нашето историческо минало и смисъла му за подрастващите генерации. Планираме основаване на Национален мемориален комплекс на жертвите на комунистическия режим на мястото на някогашния концентрационен лагер край Ловеч, трагично прочут с името „ Слънчев бряг “. Паметта за закононарушенията от предишното би трябвало да се резервира като изискване за правдивост към жертвите и като залог, че историята няма да се не помни и че истината няма да бъде потулена! Да създадем Национален мемориален комплекс на жертвите на комунистическия режим поради идните генерации ще бъде наша задача. Не последно място, ще обърнем още повече внимание на младежите и техните потребности – ще наблегнем на развиването на спорта в община Ловеч като планираме поетапно да изградим спортно-тренировъчен комплекс с общежитие посредством осъществяване на цялостна реорганизация на Спортната зала и прилежащия към нея терен. Освен това сме заложили създаване на съвременна скейт зона в региона на пл. „ Свобода “ и основаване на условия и стимулиране на колоезденето в Ловеч и общината.
- Строежът на автомагистрала " Хемус " наближава от ден на ден община Ловеч, по какъв начин смятате че ще се отрази това на развиването й?
- Благодарение на персоналния ангажимент на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ виждаме, че един голям инфраструктурен план, който е отлаган с десетилетия, е на път да бъде осъществен. За Ловеч и общината новата автомагистрала ще бъде неповторима опция да дадем още по-силен подтик и тласък за развиване на туристическия бранш и прилежащите му действия. За това и предвиждаме ограничения да разпространяваме локалните традиции и обичаи в народен и интернационален проект с помощта и на средства по европейските стратегии и по този начин да превърнем града и общината в още по-атрактивна дестинация за туристическия отрасъл. Също по този начин, считам че около трасето на новата автомагистрала ще имаме още по-засилен интерес към капиталовите условия в Ловеч, които създадохме по време на мандата. Само погледнете резултата на автомагистрала " Тракия " върху развиването на цяла Южна България и ще се убедите сами какъв брой мъчително нужна е " Хемус " освен за Ловеч, само че и за цялата северна половина на страната. За това и желая да благодаря още един път на господин Борисов за далновидното схващане и неуморните старания в тази тенденция.
- Какво ще кажете на вашите критици, тези които считат, че Ловеч не се развива?
- Каквото и да им отговоря, те постоянно ще са недоволни. Аз също не съм удовлетворена, тъй като през миналия мандат можехме да реализираме и повече, в случай че не беше трагичното завещание което заварих. До ден сегашен, ние от ГЕРБ поставяме старания да разчистим и наваксаме изгубените години в развиването на нашия обичан град и обитаемоте места в общината. Убедена съм обаче, че жителите, които правят оценка стореното за Ловеч и селата са в пъти повече от недоволните критици. Въпреки това в никакъв случай не съм делила хората в Ловеч съгласно това дали ме харесват или не. Искам да се обърна към всички поданици на общината да проявят своят дейна гражданска позиция на идните локални избори и да ги прикани да не остават безразлични към проблемите на града и общината ни – решенията ще бъдат ефикасни и действителни единствено в случай че дойдат от нас и ние поемем дълг пред себе си и децата ни да работим за тяхното осъществяване. През първият мандат вложихме всички сили, с цел да стабилизираме общината и да стъпим на здрава основа. А в този момент ще работим за стопански напредък, стабилно развиване и високи приходи за ловчалии!
Желая здраве и умен избор на всички!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР