Намалиха работното време на ресторантите, кафенетата и заведенията за бързо

...
Намалиха работното време на ресторантите, кафенетата и заведенията за бързо
Коментари Харесай

Заведенията в Благоевград ще работят с намалено работно време

Намалиха работното време на заведенията за хранене, кафенетата и заведенията за бързо хранене в. До 10 ноември те ще работят до 21 часа, съобщи БГНЕС.
Решението е взето от Общинския спешен щаб довечера, в резултат на огромния брой позитивни проби в регионалния център. Удължава се и затварянето на нощните заведения, питейни заведения, нощни заведения и нощни клубове също до 10 ноември. Тази мярка с в началото деяние до 7 ноември, бе призната в неделя от Областния действен щаб.
 РЗИ Благоевград: Най-критично е ситуацията в лечебните заведения в Гоце Делчев, Сандански и Петрич РЗИ Благоевград: Най-критично е ситуацията в лечебните заведения в Гоце Делчев, Сандански и Петрич
Няма да се затварят различен вид заведения в област Благоевград с изключение на нощните заведения. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на РЗИ-Благоевград...
" Обсъдихме доста ограничения, в това число и прекратяване на учебен развой в горните курсове. Десетина ограничения се обсъждаха, и вечерен час в града, само че просто отпадна като предложение “, сподели кметът Томов. Според него задачата на ограниченията е да се спре повишаването на позитивните случаи в община Благоевград, които по никакъв начин не са малко - единствено през вчерашния ден позитивни са 59 души.
" Учебните заведения ще си работят обикновено. Имаше такава концепция – в горните класове за две седмици да не вървят на учебно заведение, само че отпадна като решение “, добави инж. Томов. Той помоли хората да отиват по-рано на заведение, изключително тези, които се хранят по-бавно. " Критична е ситуацията, имам още малко запас, само че най-критичното е, че няма лекари, които да лекуват хората “, добави кметът на Благоевград. Той ще предложи на Общинския съвет да се вземе решение за понижаване наемите в комерсиалните обекти до края на март месец с 20%. 
" Ще помоля отново всички жители да съблюдават ограниченията. Културният живот в града продължава при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, те са написани задоволително ясно в заповедта на министъра на опазването на здравето “, приключи кметът. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР