Намаление на глобата за нередовните пътници в градския транспорт в

...
Намаление на глобата за нередовните пътници в градския транспорт в
Коментари Харесай

Три пъти по-малка може да бъде глобата за градския транспорт в София

Намаление на санкцията за нередовните пасажери в градския превоз в София от 200 на 50 лв. е едно от предложенията в новата разпоредба на Столичната община за услугата, която беше показана през днешния ден. Документът ще бъде качен на уеб страницата на Столичната община до седмица, като жителите ще имат един месец да изпращат оферти.

С новата разпоредба се основава и базата за бъдещите благоприятни условия за пазаруване на транспортни документи, откакто бъде въведена новата система за таксуване, сподели общинският консултант Зафир Зарков (ГЕРБ) при представянето през днешния ден. Зарков ще бъде съвносител на предлагането, дружно с Екатерина Йорданова - ръководител на комисията по превоз, и Ивелина Джартова.

Предлага се още отпадането на спомагателното таксуване за ръчен багаж, въвеждане на цена на билет за нощен градски превоз и зеления билет от 1 лв. при замърсен въздух.

Глобата от 200 лв. се постанова, в случай че неточен пасажер откаже да купи карта за 40 лв. от контрольорите, открили нарушаването. Картата от 40 лв. обаче ще остане.

По думите на Зарков с намаляването на санкцията е 200 на 50 лв. глобата ще бъде " синхронизирана " с националното законодателство. Според Закона за административните нарушавания и санкции санкцията за нарушаване на разпоредба, като общинската, с която е избрана цената на билета, може да бъде сред 20 и 50 лв..

В отговор на въпрос дали това значи, че налаганите до момента от общината санкции са противозаконни, шефът на Центъра за градска подвижност Християн Петров призна, че множеството от тях се апелират пред Административния съд, който ги анулира. Петров обаче не можа да каже какъв брой са наложените наказания през 2017 година и какъв брой от тях са платени, като даде обещание да даде информацията в допълнение.

Билетът за нощен градски превоз ще коства 2 лев а, като ще важи за всички линии, които ще бъдат пуснати през цялата вечер. През лятото общината ще пусне пробно 4 нощни линии, с които жителите ще могат да доближават до всички елементи на града. Зафир Зарков сподели, че следва те да бъдат избрани, само че работното време ще бъде от 00:00 до 04:00 часа. През това време пасажерите ще могат да употребяват всяка една линиите и да се прекачват единствено с един билет.

Екатерина Йорданова сподели, че цената ще бъде по-високата, тъй като има спомагателни разноски за защита както на пасажерите, по този начин и на водачите, на които пък ще се заплаща и за нощен труд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР