Наложените към момента мерки са дискриминативни за част от българския ...

Наложените към момента мерки са дискриминативни за част от българския

Обединеният български бизнес: Мерките са дискриминационни и неефективни

Наложените все още ограничения са дискриминативни за част от българския бизнес и няма да доведат до стремежи здравен резултат . Това се споделя в позиция на Обединения български бизнес, които декларират подготвеност за народен митинг .  

Те декларират , че подават ръка на страната за бързо и потребно решение на тежката здравна и икономическа рецесия . Според тях " зеленият документ " е единствена опция на цялостен локдаун, само че не и по метода , настоящ сега .

Представители на голям брой организации от разнородни браншове взеха решение да предложат на страната смени в ограниченията , първата от които е издаване на " зелен документ " и с пробата за антитела, както сполучливо се ползва в Австрия. Изискванията за " зелен документ " да важат за всички.  

В същото време оферират изискването за " зелен документ " да важи единствено , когато страната се открива в " мрачно алена " и " алена " зона, пишат от бизнеса.  

Останалите им оферти са: 

- Държавата да обезпечи безвъзмездни проби и процедурата по тяхното взимане. Вариант е да се направи организация за взимане на проби и в аптеките.

- Задължително е цялата държавна и общинска управа също да работи със " зелен документ " . Като най- огромен шеф , страната би трябвало да даде образец , а резултатът сигурно ще бъде позитивен . 

- Считаме, че при създалата се позиция е наложително да се даде гратисен срок , както за квалификация на чиновниците на засегнатите браншове , по този начин и на проверяващите за съблюдаване на заповедта.  

- Спешно разрешаване на проблема на хора, на които не е препоръчително да се имунизират , заради болести и препоръки на персонални лекари и експерти .  

Мотивите ни за тези оферти са да се увеличи допустимо най- доста обсегът на " здравния документ " , което от една страна ще докара до положителен здравен резултат , а от друга ще отпуши допустимо най- необятен кръг от бизнеси.  

Позицията им е призната в присъствието на пълномощници : Конфедерация на българския туристически бизнес, Алианс на туристическа промишленост в България, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, пълномощници на детските центрове.

Още:

Източник: actualno.com