Наличният архив на Община Варна да бъде дигитализиран. Това предвижда

...
Наличният архив на Община Варна да бъде дигитализиран. Това предвижда
Коментари Харесай

Дигитализират наличния архив на Община Варна

Наличният списък на Община Варна да бъде цифровизиран. Това планува европейски план " Електронни архиви за Общини “, в който морската столица ще взе участие.

Съветниците от ПК " Европейски въпроси и интернационално съдействие “ дадоха единодушието си Община Варна да се включи в европроекта, чиято цел е да изследва опциите за цифровизация на архива в Общината. Предвижда се да бъдат доставени нужните хардуер и програмен продукт за обработката на документите, както и въвеждане на системата в приложимост в Община Варна с опция за използване в други общини от Европейски Съюз при проявен интерес от тях след края на плана.

Водеща организация по плана ще е Община Варна, а нейни сътрудници ще бъдат шест университета и асоциации от Словения, Испания и България.

Общата стойност на плана е над 3,4 млн. евро, като съфинансиране не се изисква. Бюджетът на Община Варна е   над 1,1 млн. евро. Средствата ще бъдат изразходвани за хардуерно и софтуерно съоръжение, възнаграждение на възнаграждения на екипа, офис консумативи и външни услуги.

Продължителността на плана е 36 месеца.

Съветниците дадоха също единодушието си, след утвърждение на плановото предложение и сключване на контракт за безплатна финансова помощ, от общинския бюджет да бъдат обезпечени средства за покриване на допустимите разноски, преди те да бъдат възобновени от стратегия Хоризонт 2020.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР