Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва,

...
Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва,
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата да проучи много внимателно инвеститорите в АЕЦ Белене

Наличието на толкоз доста вложители е позитивен знак и демонстрира, че от тази централа има нужда и може да бъде рентабилна, тъй като когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави доста добре сметката. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос за декларирания инвеститорски интерес към построяването на АЕЦ "Белене ".

Държавният глава акцентира, че няма да избързва с даването на оценки и чака така наречен къс лист на вложителите. Румен Радев прикани държавните институции да проучат доста деликатно самите вложители, техния капацитет и съответните им проекти. По думите на президента най-големият риск пред АЕЦ "Белене " е след декларираните положителни планове да се окаже, че капацитетът на определените вложители е привършен и да се мине на вид страната да би трябвало да се намеси с даването на гаранция под една или друга форма, а това ще срине и концепцията за самия план – той да бъде без финансовото присъединяване на страната.

В отговор на въпрос за освобождението на началника на НСО, президентът напомни, че военачалник Данчо Дяков е внесъл самичък молбата си за освобождение по свое предпочитание и персонални аргументи. Държавният глава акцентира, че познава ген. Дяков от доста години и той е вложил доста старания за рационализиране активността на Службата, за освобождението и от несвойствени действия и парцели, за повишение на подготовката и за по-добро взаимоотношение с нашите сътрудници зад граница от сродни служби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР