Налага се като най-приемливо мнението правителството да изпрати Плана за

...
Налага се като най-приемливо мнението правителството да изпрати Плана за
Коментари Харесай

Финансист: По-добре временно правителство, отколкото бързи предсрочни избори

Налага се като най-приемливо мнението държавното управление да изпрати Плана за възобновяване до 30 април. Това сподели пред БНР финансистът и икономист Юлиан Войнов, който беше претендент за народен представител от " Изправи се! Мутри вън! ".

" Добър или неприятен това е Планът, който имаме. Времето е извънредно малко и няма да стигне, с цел да се промени целият. По-добре в този тип да бъде изпратен на Европейската комисия, а на по-късен стадий да се вкарат някакви корекции от новото държавно управление или новия парламент, в сравнение с в този момент да се забави внасянето му ", акцентира той.

По думите му България е една от страните с минимум заделени средства, по отношение на Брутният вътрешен продукт, за възобновяване от пандемията:

" Имайки поради опциите на бюджета - това, което е заложено за тази година, ние се нуждаем незабавно от тези средства ".

Икономистът изясни, че логиката на направения План, както и задачите и тактиката, които той преследва, не дават отговор на условията, които са нужни за смяна на българската стопанска система.

Юлиан Войнов напомни, че стратегиите за подкрепяне на бизнеса изтичат в края на май и няма планувани средства за идващите месеци:

" Политическите партии в Народното събрание ще са тези, които ще носят отговорност за ръководството и положението на страната оттук насетне. Затова по-добър вид е даже краткотрайно и с най-малък период държавно управление, в сравнение с да се потегля незабавно на предварителни избори ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР