Наказват със забележка лаборантката, забравила пациент в скенер. Д-р Ренета

...
Наказват със забележка лаборантката, забравила пациент в скенер. Д-р Ренета
Коментари Харесай

Лоши новини за лаборантката, забравила пациент в скенер ВИДЕО

Наказват със забележка лаборантката, не запомнила пациент в скенер. Д-р Ренета Кръстева ще бъде лишена и от в допълнение материално стимулиране. Досега лаборантката не е имала прегрешения, което я избавя и от по-тежко наказване.

По данни на болничното заведение, няма заплаха за здравето на забравената пациентка. След случая скенерът в болничното заведение е оборудван и със специфичен звънец за сигнализация.

На 18 октомври стана ясно, че лаборант е не запомнил пациент в скенер за 6 часа. След случая районната здравна каса във Велико Търново стартира инспекция в общинската болница в Павликени.


Това бе в началото публикуваната информация. По-късно стана ясно, че въпреки всичко се обмисля и по-сериозно наказване.

Управата на болничното заведение в Павликени приготвя дисциплинарно уволняване на рентгеновата лаборантка, която не помни пациентка в скенера.

Първоначално, се обмисляше наказване със забележка. Това планува и трудовото законодателство, само че поради публичния напън шефката доктор Ренета Кръстева, съобщи, че ще изиска дисциплинарно уволняване на лаборантката Камелия Христова.

Днес провинилата се служителка е подала заявление, че е с редица болести и не може да бъде уволнена, прецизира Нова телевизия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР