Наказателният съд в Скопие наложи мярка задържане под стража от

...
Наказателният съд в Скопие наложи мярка задържане под стража от
Коментари Харесай

Шефът на спецпрокуратурата в Северна Македония остава в ареста

Наказателният съд в Скопие наложи мярка задържане под стража от 30 дни на ръководителя на Специалната прокуратура Катица Янева. Задържането беше поискано от Прокуратурата за битка против проведената престъпност и корупция.

 © БГНЕС
Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовевски също изиска непрекъснат арест за Катица Янева. Според него има задоволително данни, че " Катица Янева е направила корист с власт " при аферата " Рекет " за облагодетелстване.

Няма данни, че политици са забъркани в тази спекулация, съобщи Йовевски и посочи, че при обиска през днешния ден е конфискуван и компютъра на Янева.

По думите му, тя е влияела върху освобождението и връщането на паспорта на обвинения, а по-късно е предложила смекчаващи условия на обвинения по делото „ Империя “ и превръщането му в очевидец.

Днес спецполицаи направиха обиск на дома на Катица Янева в скопския квартал " Козле " и в офисите й. Вчера тя даде и първите си показания по аферата " Рекет ".
 Арестуваха шефа на спецпрокуратурата в Северна Македония Арестуваха шефа на спецпрокуратурата в Северна Македония
Арестуваха ръководителя на спецпрокуратурата на Северна Македония. Катица Янева, която е в оставка, беше арестувана по искане на прокуратурата на стран...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР