Наказателните мита, наложени от администрацията на президента на САЩ Доналд

...
Наказателните мита, наложени от администрацията на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Близо 1.5 млн. работни места в САЩ са застрашени от търговската война с Китай

Наказателните мита, наложени от администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп върху вноса главно от Китай, и ответните ограничения против американските артикули заплашват икономическата интензивност и близо 1.5 милиона работни места. Това се показва в изследване, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция в сряда.

Според създателите на проучването, направено по поръчка на пристанището на Лос Анджелис, което е водещо в Съединени американски щати, вносът и износът, наранени от митата, са за 186 милиарда $ годишно в товарна стойност и на основата на данните от 2018 година.

Проучването обгръща спомагателните мита, които към този момент са в действие и се отнасят за китайски артикули на стойност 360 милиарда $, както и митата, които биха могли да бъдат наложени на 15 декември за китайски артикули за към 160 милиарда $. Сред тях са и айФоните (iPhones), които към момента не са обложени с спомагателни мита.

Досега Доналд Тръмп и администрацията му не преставаха да настояват, че комерсиалната война не се е отразила на американската стопанска система, отбелязва Агенция Франс Прес.

През септември след нова вълна от наказателни мита американският министър на финансите Стивън Мнучин съобщи, че не вижда за момента признаци те да въздействат върху Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР