Наказаният да не служи една година в черква дупнишки свещеник

...
Наказаният да не служи една година в черква дупнишки свещеник
Коментари Харесай

Прокуден от Синода дупнишки свещеник се върна от гурбет в Италия и стана строител на 20 лв. дневна надница

Наказаният да не служи една година в църква дупнишки духовник Борис Минчев се върна от гурбет в Италия и се захвана да работи като строител на отплата. Минчев служеше 12 година в селската църква в Бистрица, само че преди няколко месеца го “натопиха ” пред протосингел Василий за неприлично за свещеническото расо държание и той беше осъден.

След като бе глобен от Синода, той отиде да работи по лозята в Италия. Преди към месец се завърна, защото сезонната работа свършила, написа struma.bg.

Въпреки изцепките му бистричани го почитат и в този момент го търсят за строителна работа – бърка бетон, маже с хоросан, с цел да изкара пари за прехранване на фамилията си. Плащат му по 20 лева дневно отплата и му дават храна на обяд. Бистричани са удовлетворени, че Борис Минчев в никакъв случай не е проявявал лакомия и не е желал повече пари за черковни ритуали от избраното.

Свещеник Борис Минчев подписваше заявления пред архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, че ще спре да пие по кръчмите в селото, когато е облечен в расо, и няма да прави непристойни каузи в нетрезво положение, само че след месец влизаше в нова изцепка, и по този начин, до момента в който го наказаха сурово по църковните закони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР