Наказание от 9 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг

...
Наказание от 9 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг
Коментари Харесай

Членове на фенклуба на Левски в Бургас в наркобанда по Южното Черноморие

Наказание от 9 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим наложи Специализираният углавен съд на ръководителя на проведена незаконна група за държане и разпространяване на опиати С.Ж., работила на територията на курорта Слънчев бряг, гр. Бургас и Бургаска област. Tова оповестяват от Специализираната прокуратура.

Петгодишно дейно наказване и 7000 лева санкция получи участникът в групата Д.Д. През януари и март 2021 година останалите шестима участници в групата признаха виновността си и реализираха съглашения с прокуратурата за решение на делото. След утвърждение на Специализирания углавен съд петима от тях получиха ефикасни санкции, а един – 3 години „ отнемане от независимост “ с пет-годишен изпитателен период и пробационна мярка „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от 3 години.

Разследването откри, че от февруари 2018 година до неутрализирането на групата на 27.11.2018 година, участниците в незаконното съдружие са държали и разпространявали разнообразни типове опиати по Южното Черноморие. При задържането им у тях са открити и конфискувани канабис, кокаин и метамфетамини, както и други директни доказателства за незаконната им активност.

Част от членовете на групата са осъждани за разпространяване на наркотични субстанции. Сред тях има членове на фенклуба на ПФК „ Левски “ в Бургас.

Присъдата на Специализирания углавен съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР