Наказание от 11 месеца “Лишаване от свобода”, отложено с изпитателен

...
Наказание от 11 месеца “Лишаване от свобода”, отложено с изпитателен
Коментари Харесай

445 преписки и 33 досъдебни производства са образувани от началото на кампанията до 13 ч. днес

Наказание от 11 месеца “Лишаване от свобода”, отсрочено с изпитателен период от три години и наказване отнемане от право да заема изборна служба за период от две години, реализира прокуратурата по отношение на лице, привлечено като обвинен по бързо досъдебно произвеждане за предложение на имотна полза за склоняване практикуване на изборно право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция.

От началото на предизборната акция - до 13.00 часа на 04 април 2021 година, на територията на цялата страна са формирани общо: 445 преписки и 33 досъдебни производства. Същите съдържат данни и доказателства за предложение на имотни облаги, за гласоподаване за избран претендент, политическа партия или коалиция, за разваляне на имущество на политически партии и пропагандни материали, както и за отправяне на закани и осъществени хулигански дейности. Това оповестяват от държавното обвиняване.

По Апелативни региони досъдебните производства са разпределени, както следва: АП – София – 15; АП – Пловдив – 8; АП – Варна – 2; АП – Бургас – 1; АП – Велико Търново – 7.

Привлечени в качеството на обвинени са 11 лица. Спрямо трима от тях е избрана мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

В изборния ден са формирани и две бързи досъдебни производства по отношение на лица, за опит за практикуване правото на глас с неистинен документи за идентичност и подправени удостоверения за гласоподаване. Спрямо покровител на една политическа партия е формирано досъдебно произвеждане за осъществени хулигански дейности.

Установено е лице, търсено с алена бюлетина на „ Интерпол “ от управляващите в Индонезия за „ пране на пари “ и потребление на непознат платежен инструмент посредством скимиращо устройство. Същият е предложил имотна полза за гласоподаване от него политическа партия. Образувано е досъдебно произвеждане, по което са подхванати голям брой дейности по следствие – обиски, претърсвания и изземвания от адреси и МПС. Установени и конфискувани са пропагандни материали на политическа партия, описи с имена на покровители, дискове и компютърна външна страна, обвързвана с изборния развой. Установени са още четири лица, съпричастни към незаконната активност.

След обобщаване на постъпващата информация, Националното междуведомствено звено ще даде настоящи данни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР