Наказание Лишаване от свобода“ за срок от 6месеца, изпълнението на

...
Наказание Лишаване от свобода“ за срок от 6месеца, изпълнението на
Коментари Харесай

РС- Дупница наложи наказание на дупничанин, признал се за виновен в причиняване на лека телесна повреда на полицай

Наказание „ Лишаване от независимост “ за период от 6месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години, наложи Районен съд – Дупница, във връзка с 19- годишен дупничанин, който се призна за отговорен впричиняване на лека телесна щета на полицейски чиновник. Съдът утвърди съглашението реализирано сред Районна прокуратура и отбраната на подсъдимия.

Х. Д., който е неосъждан все още се признава за отговорен в това, че на 26.12.2021г., на ул. „ Отец Полихроний “ в гр. Дупница, е предизвикал лека телесна щета, представляваща краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота, изразяваща се в разкъсно – контузни рани в челната и

дясна слепоочна области, с наблягане на меки тъкани към тях и в региона на дясна буза; мозъчно разтърсване със степенно разстройство на съзнанието и кръвонасядания по кожата на дясна мишница при рамото и по дясна подбедрица до коляното, на полицейски орган – младши контрольор при група „ Охрана на публичния ред “, бранш „ Охранителна полиция “ при РУ-Дупница, при осъществяване на службата му по защита на публичния ред.

Съдът, на съображение чл.382, ал.10 от Наказателно-процесуален кодекс,уведомява потърпевшия Д. Д., че може да предяви цивилен иск в гражданския съд за породените му неимуществени вреди в резултат на действието.

Определението на районен съд – Дупница, с което поотношение на обвинения е наложено условно наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6месеца, е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР