Наказание глоба в размер на 1000 лева наложи Варненският районен ...

Наказание глоба в размер на 1000 лева наложи Варненският районен

1000 лева глоба за варненец, управлявал с отнета книжка нерегистриран мотоциклет

Наказание " санкция " в размер на 1000 лв. наложи Варненският областен съд на мотоциклетист, хванат да кара с отнета брошура нерегистрирано транспортно средство.

Конкретният случай е от 2 май предходната година, оповестиха за Moreto.net от съда. Тогава подсъдимият бил засечен от полицейски патрул в един от варненските квартали да ръководи мотоциклет „ Хонда “ без регистрационни табели и без сложена каска. При последвалата инспекция се оказва, че лидерът е с отнето удостоверение за ръководство на МПС, а самият мотоциклет е с прекъсната регистрация в автоматизираната осведомителна система, защото не е бил регистриран по надлежния ред след придобиването му от подсъдимия. Деянието е наказуемо по член 345, ал.2 от Наказателния кодекс.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение, Варненският областен съд призна за отговорен 44-годишния обвиняем и му наложи наказване „ санкция “, в размер на 1000 лв.. Направените по делото разходи също се поемат от подсъдимия.

Съдебният акт е финален.

Източник: moreto.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg