Наистина царицата на баниците - най-вкусната баница с домашно маслоНеобходими

...
Наистина царицата на баниците - най-вкусната баница с домашно маслоНеобходими
Коментари Харесай

Баница с домашно масло

Наистина царицата на баниците - най-вкусната баница с домашно масло

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 пакет фини
● сирене - 450 г примес биволско/краве
● масло - 120 г домашно
● растителна лой - 2 с.л.
● яйца - 5 бр.
● газирана вода - 250 мл
● сусам - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Сиренето настъргвам на едро ренде. Сусамовите семена запичаме за минута в нажежен тефлонов тиган.

Смесваме ги със сиренето. Маслото разтапям на водна баня. Тъй като то е домашно приготвено, го запазвам в дребни кутийки във фризера.

Вкусът и аромата на изпечената баница с него е възвишен. С четка намазвам дъното на тавата с растителната лой. Първо подреждаме две кори на дъното на тавата.

Поръсваме ги с по 2-3 с.л. от сиренето. Следва един брой кора, намазана с масло, сирене и отново кора с масло. В пореден ред приключваме реденето на печивото, до момента в който корите свършат.

Баницата става въздушна и пухкава, тъй като сред всяка кора слагаме плънка и масло. Нарязваме я на квадрати. Приготвяме заливката ѝ, преди да я сложим в загрятата фурна. За задачата разрушаваме яйцата с пасатор и към тях прибавяме газираната вода.

Заливаме корите деликатно, като изчакваме те да попият отмерено от течността. Прокарвам острието на нож сред стените на тавата и корите, в случай че те са залепнали.

Печем в умерена фурна на 180 градуса, покрита с фолио. 10 минути, преди да я извадим махаме фолиото, с цел да хване златиста коричка.

След печенето ѝ незабавно я обръщаме върху две купи, с цел да остане пухкава и сочна. След като олъхне обръщаме тавата и я нарязваме. Апетитно ухаеща на масълце, я сервира топла, с кисело млекце.

Баницата с домашно масло е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР