Наистина откакто съм министър не сме плащали за магистрала Хемус.

...
Наистина откакто съм министър не сме плащали за магистрала Хемус.
Коментари Харесай

Караджов: За Хемус няма нито стотинка

Наистина откогато съм министър не сме плащали за автомагистрала " Хемус ". Причината е, че в специфичната сметка за довършването на тази автомагистрала няма средства. Това сподели вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов в отговор на журналистически въпрос след днешната му среща с превозвачите за толсистемата.

Последното заплащане е направено на 20 декември, само че това е станало без мое познание, сподели Караджов. " Оттогава насам ние не сме плащали нито стотинка и това е заради обстоятелството, че в бюджета няма нито стотинка по специфичната сметка за " Хемус ". По издадени фактури поражда обвързване да бъде заплатено Данък добавена стойност и това не е заслужено. Надявам се в доста скоро време този следващ възел да бъде развързан ", сподели още вицепремиерът.

Самата среща с превозвачите бе във връзка несъгласието им с разширение на обсега на толсистемата и повишението на цените.

Тя приключи с решение да бъде основана специфична работна група, която още от 9 часа на следващия ден почва да гледа новите оферти на сектора. Едно от тях е да вземем за пример да има отстъпки за над 3 хиляди пропътувани километра по републиканската пътна мрежа.

Летните поправки по пътищата започнаха, сподели още вицепремиерът след срещата. " Имам доста фотоси на телефона си, тъй като съм помолил на всички места, където компаниите са подписали споразуменията за продължение на старите контракти, да ми изпращат фотоси от началото. Последните фотоси, които имам от през вчерашния ден са от Витиня, където стартира рязане на асфалта и оправяне на дупките, тъй че той да стане безвреден за тежкотоварния трафик, който
е ориентиран по този път.

Веднага по-късно, откакто бъде ремонтиран виадукта на " Хемус ", поради който е свалено тежкотоварното придвижване, ще бъде стартират и главен ремонт. Той ще мине през планиране, за което ще бъде извършена процедура по Закон за обществените поръчки и по-късно още една процедура по Закон за обществените поръчки за осъществяване на главен ремонт ", сподели Караджов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР