Наградите За жените в науката“ – уникалните изцяло женски отличия

...
Наградите За жените в науката“ – уникалните изцяло женски отличия
Коментари Харесай

Наградите „За жените в науката“ отбелязват своята 10-а годишнина утре

Наградите „ За дамите в науката “ – неповторимите напълно женски оценки за просвета в България, на следващия ден ще отпразнуват своя 10-годишен празник с публично онлайн събитие. На него ще участват редица видни посетители, измежду които госпожа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на София, госпожа Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката, господин Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи и ръководител на Националната комисия за ЮНЕСКО – България, Н. Пр. Флоранс Робин, дипломат на Франция в България, и госпожа Ваня Панайотова, общоприет управител на L’Oreal България.

По време на специфичното онлайн събитие на 8 декември 2020 година три невероятни български дами учени ще бъдат наградени за техните смели проучвателен хрумвания като стипендиантки за 2020 година Наградата „ За дамите в науката “ се равнява на 5000 евро стипендия за всяка дама и има за цел да ги поддържа в реализирането на техните научни фантазии да трансформират света към по-добро и да ги стимулира да продължат кариерата си в България. В световен проект програмата цели да увеличи броя на дамите в науката (едва 29%* от учените в света са дами) и да реализира полово тъждество в тази сфера.

„ За дамите в науката “ е неповторим за България и света план. Той е и измежду най-престижните научни състезания у нас. 2020 година е доста специфична за самодейността, тъй като тя чества своята 10-ата годишнина в България. 10 страхотни години за българската просвета, в които бяха отличени 27 превъзходни дами (вкл. трите стипендиантки от тази година) за техния впечатляващ теоретичен капацитет, постиженя и обич към изследователската активност с общ награден фонд от над 130 000 евро. Годината е специфична и тъй като изключителните събития ни демонстрираха какъв брой доста светът има потребност от просвета, а науката от дами!

Националната стипендиантска стратегия „ За дамите в науката “ в България се организира в партньорство сред Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L`Oréal България. Медиен сътрудник на самодейността е сп. „ Българска просвета “.

Една от българките стипендиантки за 2020 година по програмата ще завоюва и опция да се бори за едно от 15-те интернационалните оценки на L`Oréal и ЮНЕСКО по програмата International Rising Talents. 15-те победителки са селектирани всред най-хубавите стипендианти в националните и районните издания на „ За дамите в науката “ от съответната година. Талантливите носителки на международнoто отличие получават опцията научните им планове да блеснат на интернационалната научна сцена, както и финансово подучване от 15 000 евро.

Подробна информация за „ За дамите в науката “ е налична на формалния уеб страница на програмата:

Всички медии са поканени на формалното събитие на следващия ден, 8 декември 2020 година То ще се организира в Zoom в 14:00 ч. Линк за достъп:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР