Наградата се връчва за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество

...
Наградата се връчва за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов беше награден с най високото държавно отличие на Сърбия

Наградата се връчва за развиването и затвърждаването на миролюбивото съдействие и другарските връзки сред двете страни

" Позволете ми да приема тази премия от името на всички българи, които поставиха големи старания по време на Българското председателство – на всички, които имаме вяра, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Белград при награждаването му с най-високото държавно отличие на Сърбия " Орденът на Република Сърбия ". Призът беше връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка - Денят на държавността на Република Сърбия.
Българският министър-председател Борисов акцентира, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на Европейски Съюз, тъй като по този начин дружно можем да работим по набелязаните инфраструктурни планове – жп линиите, автомагистрали, газопроводи, туризъм. " Мога да ви уверя, че колкото и сложен да е светът, колкото и сложни решения да взехме, изключително след война – аз имам вяра и виждам, че Сърбия върви по правилен път и няма по-хубаво от другарството, от мира и дружбата сред народите, " безапелационен беше министър председателят Борисов.
" Орденът на Република Сърбия " е най-високото държавно отличие в страната. Той се връчва с декрет за изключителните заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото съдействие и другарските връзки сред Република Сърбия и Република България.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР