"Наематели и концесионери на плажове клатят държавата чрез туризма. Маджо,

...
"Наематели и концесионери на плажове клатят държавата чрез туризма. Маджо,
Коментари Харесай

ЦИРКЪТ ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА: Валери Симеонов нападна бившите съдружници на Борисов от СИК и ВИС!

"Наематели и концесионери на плажове клатят страната посредством туризма. Маджо, Радо Слънцето, Маргините. Свикнали са да печелят, ограбвайки съня и спокойствието на другите. "

Това съобщи през днешния ден пред Нова тв вицепремиерът Валери Симеонов. Така той разяснява акциите от предходната седмица против заведения по морето, които самичък управлява.

Държавата е прекомерно толерантна към такива концесионери, като им дава концесия за 20 години. Иначе едни вложения по плажовете се избиват най-вече за две години, счита Симеонов.

"Зад апела "Бойко при Валери " просто се вижда едно надълбоко недоумение на структурата на държавното ръководство. Ние управляваме под формата на коалиция в името на законността. Няма по какъв начин Бойко Борисов да спре Валери, нито Валери да спре Борисов, когато другият работи в името на законността ", сподели вицепремиерът.
Такъв бе коментарът му за виковете "Бойко при Валери " на недоволни от акциите.

Вицепремиерът твърди, че в никакъв случай не е виждал персонално диджей Станчо, който съобщи, че е бил задържан от него. Полицията просто конфискувала средството, с което се нарушавал законът в бар "Оксижен ". До този миг били издадени над 20 заповеди заведението да понижи шума.

"В "Оксижен " има рецидивисти, налагащи тормоз. Институциите не могат да приложат против тях последна мярка заради несъвършено законодателство. Три пъти от "Оксижен " са прибирани уредби, а те отново не престават да свирят ", посочи Симеонов.

Воцепремиерът съобщи, че в Бургаско и Варненско през лятото работят над 100 екипа, които с изключение на шума ревизират храните в хладилниците, ограниченията за противопожарна сигурност и така нататък

За това има сега над 100 милиона доходи повече, в сравнение с през 2016 година ", похвали се водачът на "Обединени патриоти ".

И продължи:

"Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване по морето. Няма нито един затворен плаж поради нарушение на санитарните правила на водата. И това са резултати от инспекциите. "

След което още веднъж се върна към тематиката за шума.

Симеонов счита, че става дума за хиляди заведения. А във всяко от тях има по един мним притежател, който се счита над закона. Но желае другите да го съблюдават.

Сред недосегаемите са четирите заведения от групата към "Какао бийч ". Те тероризират целия залив и считат, че всичко им е разрешено. Вероятно притежателите им имат връзки с високите етажи на властта, твърди Симеонов.

"Зад тях стои паметна фигура от ъндърграунда - Радо Слънцето някой си, не го познавам. Те си разрешават пъклен високи децибели. "

Институциите не съумяват да си правят работата. Законът разрешава единствено на някои от тях да довеждат до дъно наложените ограничения, и то не поради звук, а поради хигиенични параметри и нарушени права на клиента. Властите не съумяват да затворят заведенията, тъй като има мудна и тежка процедура.

Валери Симеонов още веднъж атакува Бургаския административен съд и ръководителя му Панайот Генев.

"Имаме 89 случая в Бургаска област на затворени със заповеди заведения. Но единствено 9 от тях в действителност са затворени. Съдът отхвърля заповедите и незабавно ги отварят. Този съд отваря заведението, преди да е пристигнал печатният акт за отварянето му отначало. И от тези 80 заведения, които са отначало отворени, единствено 9 не са отворени от Бургаския административен съд ", посочи вицепремиерът.

Той бе безапелационен, че Слънчев бряг е място за курорт, а не за ваучър:

"Насажда се усещане, че надали не 15 на 100 от посетителите на Слънчев бряг са младежи. Поръчах статистиката за 2016 година - това са 5,6 %. Как ще разбираем на тероризираните месеци наред, по какъв начин ще желаеме първокласен артикул от недоспала камериерка или сервитьорка? Не е място за ваучър. След като има 95 на 100 естествени хора, които желаят да почиват, не може да бъде място за ваучър. "

"Искаме да изкараме България от зоната на евтиния алкохолен туризъм ", сподели най-после Валери Симеонов.

И още веднъж цитира статистика. Според нея България взема приблизително по 534 евро приблизително от непознат екскурзиант, което я слага на дъното. За Африка междинната цифра е над 600 евро, а за Румъния - повече от 700.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР