Надзорният съвет на НЗОК упражнява контрол и върху оперативната й

...
Надзорният съвет на НЗОК упражнява контрол и върху оперативната й
Коментари Харесай

Жени Начева: Надзорният съвет на НЗОК упражнява контрол и върху оперативната й работа

Надзорният съвет на НЗОК упражнява надзор и върху оперативната й работа, сподели пред публицисти ръководителят на Съвета и заместник-министър на опазването на здравето Жени Начева.

Тя не отговори съответно дали има спор сред нея и шефа на НЗОК проф. Камен Плочев. "Нашите връзки като Надзорен съвет с НЗОК са свързани с осъществяване на пълномощията ни по закон, където е записано, че Надзорният съвет упражнява надзор в това число и върху оперативната част от работата на Касата ", уточни Начева.

Тя добави още, че сумите за бюджетите на лечебните заведения не се разискват в Министерството на здравеопазването, а в Надзорния съвет, от който се одобряват дефинитивно по ред и правила. "Докато съм в Надзорния съвет на Касата ще работя с всеки шеф на Касата и ще си извършвам пълномощията и функционалностите ", акцентира Начева. "Не бих желала да пояснявам думи на проф. Плочев без неговото наличие, в случай че се наложи през днешния ден и възникне спор, тогава ще се проведат съответните разисквания ", добави тя.

В отговор на въпрос дали е желала да смени основния секретар на Касата, Начева сподели, че този въпрос би го разискала единствено в наличието на проф. Плочев.

Преди дни проф. Плочев съобщи, че Начева е упорствала да се освободи настоящия основен секретар и да се назначи посочен от нея човек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР