Надзорният съвет на Националния осигурителен институт одобри с 9 гласа

...
Надзорният съвет на Националния осигурителен институт одобри с 9 гласа
Коментари Харесай

Надзорният съвет на НОИ одобри проекта на бюджет на ДОО

Надзорният съвет на Националния застрахователен институт утвърди с 9 гласа " за " и 4 " срещу " плана на бюджет на Държавното публично обезпечаване, който се възнамерява да влезе в действие от 1 април.

Димитър Манолов - ръководител на Надзорния съвет, утвърждава увеличеното обезщетение за гледане на дете през втората година. От април то ще е 710 лв., само че счита, че оптималният застрахователен приход би трябвало да се усили с повече. Държавата предлага растеж от 3000 на 3400 лв.:

" Ако би трябвало да получим оптималната пенсия 1500 лв., оптималният застрахователен приход би трябвало да бъде доста по-висок от предлагания ".

Ася Гонева - представител на КНСБ, гласоподава " срещу " поради неналичието на гаранции, че записаното ще бъде признато от Народното събрание:

  " Да има някаква подплата, която да дава убеденост, че плануваното там може да мине през Народното събрание. Няма такива индикации ".

А общественият министър Георги Гьоков напомни, че в Коалиционното съглашение сътрудниците са се съгласили оптималната осигуровка да е % от междинната заплата:

" Няма как  да се усилва междинната работна заплата в страната, а пък оптималният застрахователен приход да се задържа, тъй като ще пристигна моментът, в който ще се изравнят. Сега, какво ще бъде съотношението на обвързванията, е въпрос на диалози и на договаряния ".

Управляващите към този момент обмислят и разновидности какво ще стане с пенсиите от 1-ви юли. Тогава се чака нова актуализация на Бюджета и нов механизъм за увеличение на пенсиите. Три разновидността разгласи през днешния ден Гьоков.

Преизчисляване с по-висок застрахователен приход е първият.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР