Надзорният съвет на компания Фейсбук днес остави в сила решението

...
Надзорният съвет на компания Фейсбук днес остави в сила решението
Коментари Харесай

Фейсбук остави в сила забраната Тръмп да използва акаунтите си

Надзорният съвет на компания Facebook през днешния ден остави в действие решението да се блокира акаунтът на някогашния американски президент Доналд Тръмп, предадоха международните организации. Дългоочакваното решение може да е знак за това по какъв начин компанията ще се отнася в бъдеще към международни водачи, които нарушават разпоредбите, отбелязва Ройтерс.

Facebook блокира за неопределен срок достъпа на Тръмп до сметките му в едноименната обществена мрежа, както и в мрежата Инстаграм поради опасения от бъдещи безредици след щурма от 6 януари против Конгреса от последователи на милиардера. Още при блокирането на сметките шефът на Facebook Марк Зукърбърг сподели, че рискът да се разреши на президента да продължава да употребява услугата, предлагана от компанията, е просто прекомерно огромен.

После Facebook отнесе въпроса до наскоро учредения си контролен съвет, който включва учени, юристи и правозащитници, с цел да решат те дали да запазят в действие възбраната. Съветът беше основан от Facebook като самостоятелен орган в отговор на рецензиите към компанията за оправянето ѝ с проблематичните материали. Facebook изиска от съвета също да насочи рекомендации по какъв начин да се действа с сметките на политическите водачи.

В последните години всички софтуерни платформи имаха проблеми с това по какъв начин да се работи с политици и водачи, които нарушават управителните им правила. Facebook беше подложен на рецензиите както от тези, които считат, че компанията би трябвало да изостави досегашния си метод по отношение на политически изявления, по този начин и от тези, които мислят, че възбраната на сметките на Тръмп е обезпокоителна демонстрация на цензура.

Тръмп има дефинитивна възбрана да употребява и Туитър, където имаше над 88 милиона почитатели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР