Надзорният съвет на Българската банка за развитие ще възложи да

...
Надзорният съвет на Българската банка за развитие ще възложи да
Коментари Харесай

Ще се правят проверки на големите кредити, отпуснати от Банката за развитие

Надзорният съвет на Българската банка за развиване ще разпореди да се направи инспекция по събирането на заемите в последната една година - най-много на проблематичните огромни заеми.

Това сподели Росен Карадимов, новоназначеният член на Надзорния съвет на ББР, по Би Ти Ви. Днес надзорният съвет ще организира съвещание. На него ще се разпореди инспекция и на информация, появила се в медии, че ББР е сменила шефа на една от компаниите, получила един от тези заеми, с човек на ГЕРБ. Това е станало по време на ръководството на настоящия директорски съвет, назначен от Кирил Петков, се твърди в обявата.

Ще направя публичен съвет към Българската банка за развиване, в който да влизат всевъзможни представители, с цел да може бизнесът да каже какво чака от банката, съобщи още Карадимов.

Той изясни, че банката е основана със специфичен закон, в който са разказани трите й съществени цели. Освен подпомагането на дребния и междинния бизнес, другите са да контролира районните несъответствия и да подкрепя обществените политики на страната.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР