Надзорният орган по лекарствата на ЕС възнамерява да одобри тази

...
Надзорният орган по лекарствата на ЕС възнамерява да одобри тази
Коментари Харесай

ЕС очаква одобрение на нова адаптирана ваксина срещу Омикрон

Надзорният орган по медикаментите на Европейски Съюз има намерение да утвърди тази есен ваксина на Pfizer/BioNTech, приспособена за два бързо разпространяващи се подварианта на варианта Омикрон.
Типовете BA.4 и BA.5 провокират вълна от нови случаи в Европа и Съединените щати, което накара Световната здравна организация да предизвести, че пандемията надалеч не е завършила.
Европейската организация по медикаментите (ЕМА) заяви, че в понеделник е почнала обзор на приспособена версия на инжекцията на Pfizer, ориентирана към тези два вида, които са по-преносими и по-устойчиви от по-ранните версии на COVID-19.
"ЕМА чака да получи заявление за приспособената ваксина BA.4/5, създадена от Pfizer/BioNTech, която ще бъде оценена за евентуално бързо утвърждение през есента ", съобщи представител на ЕМА пред Агенция Франс Прес в изказване, изпратено по електронната поща.
Това ще стане "скоро след " предстоящото утвърждение на две други приспособени ваксини на Pfizer и съперника ѝ Moderna, които са ориентирани против истинския вирус Covid и по-ранния подвариант BA.1 на Omicron, сподели представителят.
Както Pfizer, по този начин и Moderna са подали обособени заявки за утвърждение на тези ваксини на 22 юли, сподели представителят.
Преди това ЕМА съобщи, че първите приспособени към вируса Омикрон ваксини могат да бъдат утвърдени още през септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР