Надяваме се за Великден да пуснем движението по северния обход

...
Надяваме се за Великден да пуснем движението по северния обход
Коментари Харесай

За Великден се очаква да бъде пуснато движението по северния обход на Бургас

Надяваме се за Великден да пуснем придвижването по северния обход на Бургас. Говорили сме с изпълнителя. Има прогрес в строителството, само че зависи и от атмосферните условия. Това сподели при ревизия на обекта през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Правим всичко допустимо да може да пуснем придвижването в няколкото пътни сектора в България, които бяха напреднали, сподели още районният министър. Единият от тях е обходът на Бургас, който ще бъде пуснат след публикуван акт 15. Там продължава осъществяването на довършителни работи като създаване на осветяване, планът за което е утвърден преди към месец и половина. Изпълнителят има ангажимент да го приключи и да обезпечи връзка на осветлението с трафопост, който е отвън обсега на активност на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Водят се диалози с всички институции и експлоатационното сдружение.
Акт 16 ще бъде публикуван през лятото. Не се чака да има ограничаване за придвижването до привършване на довършителните действия, посочи Иван Шишков. И добави, че постигнатият прогрес в осъществяването на обекта се дължи на взаимните старания и оказаната помощ и от страна на общината.

Кметът на Бургас Димитър Николов сподели, че провеждането на държавната приемателна комисия следва и разчита на напътствията на държавните специалисти, с цел да може пътят да бъде пуснат в употреба.

В отговор на въпрос от медии районният министър осведоми, че към момента се работи по схемата за нарастване на цените за заплащане на тол такса от тежкотоварните транспортни средства за прекосяването им по републиканската пътна мрежа. „ Отложеното покачване на размера им с 50% ще се случи, само че единствено до избрани километри. След което ще има избран % отстъпка, с цел да може тези, които изминат най-вече километри, а това на процедура са българските превозвачи, които обезпечават напредването на нашите артикули, да имат избрана отстъпка, с цел да не се отрази на джоба на всички нас, жителите “, изясни министър Шишков. И добави, че сега се вършат подробни калкулации. „ За да може да поддържаме пътищата, би трябвало да имаме запас, тъй че съгласно мен е напълно заслужено да имаме увеличена тол такса “, уточни той и подсети, че това е било заложено преди служебния кабинет.
Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков, който също взе участие в днешната ревизия, заяви, че след нея ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Венцислав Ангелов ще организира среща с кмета на Несебър Николай Димитров. Те ще прегледат бъдещото създаване на 3 кръгови кръстовища на територията на общината. Целта им е да облекчат влизането в града и в комплекс Слънчев бряг. За в бъдеще ще предвидим да бъдат построени още две ленти за трасето от първото влизане в Несебър до Кошарите, тъй че да стане четирилентово, както е сред Поморие и Ахелой. Това ще облекчи извънредно доста придвижването в този сектор, сподели още заместник-министърът.

Днес министър Шишков, дружно със заместник-министъра на спорта Петър Георгиев и кмета на Бургас Димитър Николов, се срещна и с напредъка в довършването на спортна зала „ Арена Бургас “. Регионалният министър регистрира постигнатия огромен прогрес в довършителните действия и уточни, че се е стигнало до стадия на процедура за въвеждането ѝ в употреба. Предстои инспекция на направените документи от строителя и строителния контрол. Иван Шишков изрази очакване да няма проблеми, тъй че в границите на най-много 30 дни да може да бъде публикуван акт 16. За задачата специалисти от ДНСК дойдоха на място през днешния ден и започнаха работа на терен.

Арх. Шишков разяснява, че към този момент е инсталирана вентилацията, с която е имало проблеми. И добави, че е по-важно оборудването да работи добре, в сравнение с строителят да бъде притискан да го довърши.

Министърът подсети, че залата е планувана за упражняване на разнообразни спортове, заради което могат да бъдат поставяни разнообразни настилки за другите надпревари. Той обърна внимание, че това е първото издигнато от доста време насам спортно оборудване с опция за осъществяване на надпревари по лека атлетика и извънредно добра облага освен за Бургас, а и за цялата страна.

*Източник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР