Надявам се в тази сложна епидемична обстановка правителството да успее

...
Надявам се в тази сложна епидемична обстановка правителството да успее
Коментари Харесай

Петър Мутафчиев: Имаше директни полети до Скопие, превозвачът ги спря през 2009 г.

„ Надявам се в тази комплицирана епидемиологична конюнктура държавното управление да успее да откри транспортьор, който да се ангажира с поддържане на линията “, сподели още някогашният транспортен министър
Транспортният министър по времето на Тройната коалиция Петър Мутафчиев беше един от най-активните членове на кабинета в интервала 2006-2009 година за разкриване на самолетна линия София-Скопие и събитието се състоя през декември 2007 година Това припомниха някогашни народни представители от Българска социалистическа партия във връзка желанието на новите политици от „ Продължаваме промяната “ да прережат лентата на директни полети до столицата на районен съд Македония, оповестяват от „ Труд “.

„ През 2007 година пуснахме директни линии до Скопие, Хърватска и Белград, а в прочут интервал имаше и линия София-Скопие-Загреб “, съобщи пред изданието Петър Мутафчиев. Той уточни, че полетите са били прекъснати през 2009 година от превозвача.

„ Надявам се в тази комплицирана епидемиологична конюнктура държавното управление да успее да откри транспортьор, който да се ангажира с поддържане на линията “, сподели още Петър Мутафчиев.

Както е известно, една от упоритостите на премиера Кирил Петков и транспортния министър Николай Събев, е тъкмо да бъде открита самолетна линия София-Скопие.

„ Не разбирам за какво би трябвало да хвърча през Виена, с цел да отида в Скопие. Би трябвало да имаме полети София-Скопие. Не разбирам и за какво нямаме жп връзка София-Скопие. Надявам се до 30 дни детайлите да са подготвени, след 60 дни към този момент да има полети.”, разяснява преди ден пред публицисти Петков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР