Надявам се Продължаваме промяната“ да разберат, че ако няма правителство

...
Надявам се Продължаваме промяната“ да разберат, че ако няма правителство
Коментари Харесай

Андрей Новаков, ГЕРБ: Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория

„ Надявам се „ Продължаваме промяната “ да схванат, че в случай че няма държавно управление с първия мандат, то няма да има и с втория. Ако ПП-ДБ не трансформират тона си и не схванат, че няма спънка пред това с общи цели да поддържат първия мандат, те няма да получат поддръжка и при втория. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

„ Пет пъти вършим избори, резултатът ни не стопира да пораства “, уточни той и добави, че все пак от ГЕРБ осъзнават потребността от постоянен кабинет и по тази причина са протегнали ръка към своите съперници за общо ръководство. Евродепутатът обаче изрази подозрение, че ПП-ДБ откровено желаят да получат поддръжка от ГЕРБ за сформиране на постоянно държавно управление.

През последните две години е ясно кой е управлявал и те би трябвало да дадат изясненост за какво не се случват нещата с усвояването на европейски средства и за какво Европейска комисия започва нови 9 наказателни процедури. Загубихме ужасно доста пари от Европа “, акцентира Новаков.

Той уточни, че до момента сме употребявали единствено 1% от парите по Плана за възобновяване и резистентност , а имаме по-малко от три години, с цел да можем да оползотворим заделените за България 12 милиарда лв..

По отношение на съветското нахлуване против Украйна, Новаков означи, че България е направила своя исторически избор преди 35 години и е пределно ясно за целия цивилизован свят, който се е произнесъл кой е агресорът и кой жертвата, на чия страна е моралното да застанеш.

В Брюксел има чуваемост за терзанията на нашите фермери във връзка с вноса на зърно от Украйна , увери Новаков.

„ Много е рационално, в случай че Европейската комисия се вслуша в нашите апели, да се заделят пари от Европейския бюджет, които да подкрепят ощетените страни от вноса на украинско зърно. През същото нещо като нашите фермери минават и полските фермери, и унгарските и румънските. Едва ли доста хора създават зърно там и има риска и дребното да бъдат отказани от вноса на румънско зърно. Тук е доста значимо да не хитруваме пред Европейска комисия. Трябва да кажем, че браншът в България е огромен и не можем да обърнем тил на техните проблеми, и да потърсим обезщетения “, разяснява евродепутатът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР