Надявам се около Гергьовден с бизнеса да сме завършили втория

...
Надявам се около Гергьовден с бизнеса да сме завършили втория
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Очакването е както бързо паднахме, така и бързо да се възстановим

Надявам се към Гергьовден с бизнеса да сме приключили втория пакет от ограничения. За да стигнат като ликвидност до хората са нужни още няколко милиарда. Не знам дали звучи доста или малко. Но ние, най-бедните, до момента успяхме да не теглим заем. Имаме сериозен таван или буфер. Трябва да се създадат няколко секторни стратегии и те да бъдат събрани дружно. Очакването е както бързо паднахме, по този начин и бързо да се възстановим. Това съобщи водачът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия във връзка икономическите ограничения за справяне с рецесията поради пандемията.

По думите му достъпът до обезщетение не е както би трябвало и има дискриминация. "Трябва да се съблюдава общият ред - 12 месеца да получаваш обезщетение.

Хора, които са обезпечавани на минимална заплата, в този момент получават 190 лв. ", съобщи синдикалният водач.

От 13 март до 24 април - над 106 000 нови безработни

Що се отнася до хората, които се връщат от чужбина - 25 000 строители са се върнали, 8 000 от тях са регистрирани в Бюрата по труда, единствено те имат осигурителна история. За останалите не е ясно дали ще си намерят работа, а по този начин стават евентуален престъпен контингент. Нашето предложение е да се създадат ваучери за храна на стойност прага на беднотия, съобщи Димитров.

На въпрос по кое време могат да се възстановят нещата след рецесията, Димитров съобщи, че оптимистичният вид е 12 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР