Надпреварата е една от многото инициативи на компанията с фокус върху опазването

...
Надпреварата е една от многото
инициативи на компанията с фокус върху
опазването
Коментари Харесай

Discordia Fuel Challenge 2020 – битката на професионалните водачи в икономичното шофиране, завърши

Надпреварата е една от многото инициативи на компанията с фокус върху опазването на околната среда

За четвърта поредна година се проведе най-мащабното съревнование за икономично шофиране в страната – Discordia Fuel Challenge 2020. Надпреварата се провежда годишно от лидера в транспортните и логистични услуги Дискордиа. Събитието цели да отличи най-хубавите професионални водачи и да подтиква икономичното шофиране. Тази година в конкуренцията се включиха всички над 900 водача на компанията.

Общо 15 са наградените водачи на тежкотоварни коли, които убедително потвърдиха уменията си да шофират икономично. Победителите бяха отличени с истински награди, сред които 9 съвременни тв приемника. Партньорите на компанията и надпреварата Volvo, Daf, Scania и Shell също способстваха за отличаването на най-добрите водачи, като осигуриха награден фонд за спечелилите под формата ваучери за гориво, ваучери за аксесоари и практични дарове, като сакове, раници, надуваеми кресла, часовници, шапки и други

Победители в единствената по рода си надпревара за икономично шофиране станаха – Валентин Аврамов в категория VOLVO, Иван Иванов в категория SCANIA и Ахмед Хасанов в категория DAF, които в интервала от 1 май до 30 юни изминаха общо над 40 000 км с най-нисък разход на гориво – под 22л/100 км.

„ Щастливи сме да обявим спечелилите в Discordia Fuel Challenge 2020 и страхотните резултати, които реализираха по време на състезанието тази година. За нас постоянно е било от основно значение да сме социално отговорна компания и да даваме добър пример на сътрудниците ни от сектора в цяла Европа. Затова и се гордеем изключително много с всички наши водачи, с техните умения да карат икономично и с напъните, които поставят всекидневно, за опазването на околната среда. Ние от своя страна обещаваме да продължаваме да ги мотивираме и награждаваме за това, че допринасят за общата ни цел, а именно намаляването на количеството на въглеродните излъчвания, които се отделят в атмосферата “, споделя Христо Христов, основател и изпълнителен шеф на Дискордиа.

Дискордиа непрекъснато се стреми да инвестира в най-новите системи и последно потомство тежкотоварни автомобили, с цел да развива по-устойчив и социално виновен бизнес модел. Компанията имплементира в работния си процес разнообразни нововъведения за оптимизация, удобство и по-голяма работливост.

Също по този начин транспортният водач постоянно поощрява чиновниците си, които пестят гориво, посредством икономично шофиране и така се грижат за околната среда, като им изплаща сумата от направената икономия за гориво. За последната година компанията е раздала бонуси в размер на 747 811 лева от общо спестени 444 333 литра гориво от осъществени курсове в страната и чужбина.

*Източник: Discordia

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР