Надписът „Варна“ провокира противоречиви мнения, като мнозина видяха в цветовете,

...
Надписът „Варна“ провокира противоречиви мнения, като мнозина видяха в цветовете,
Коментари Харесай

„Възраждане“: Излезте и се снимайте до надписа „Варна“! 


Надписът „Варна“ предизвика спорни отзиви, като мнозина видяха в цветовете, сложени като декор на буквите, избрана символика. Ето какво се показва в позиция от Политическа партия „Възраждане“, изпратена до Varna24.bg по този мотив.

„От няколко дни варненци се радват на името на града, изписано на кирилица. Надписът е подложен наоколо до Драматичен спектакъл „Стоян Бъчваров “ Варна и е обект на засилен интерес от страна на поданици и посетители на града, които се снимат с него.

Името на града е изписано на кирилица след дълга и упорита двегодишна битка на общинските съветници от Възраждане Варна с общинската администрация. Благодарение на последователността на Георги Георгиев, Юлиян Губатов, Веселин Вешев, Николай Костадинов от групата на “Възраждане “ в локалния парламент и предшествениците им, надписът е реалност и беше подарък за града в навечерието на 24-ти май 2022 година

Очевидно наличието на кирилицата обаче подразни представителите на една партия от ръководещата коалиция. Техническият секретар на така наречен „Продължаваме подмяната “ е внесъл искане до кмета на града за унищожаване на надписа, тъй като в него се виждали цветовете на съветското знаме.

С това свое искане ръководещите за следващ път демонстрират, че са пропуснали часовете по география и явно не разпознават знамената на страните.

Дали това голямо внимание към самодейността на „Възраждане “ от страна на американските поклоници не е подбудено от засиления интерес на посланика на Съединени американски щати в България към локалните администрации. След като овладя напълно Министерски съвет, посланикът в този момент се бори да покори и локалната власт. Впечатление прави засилената американска интензивност в цялата страна. След като в продължение на шест месеца посланикът се срещна с кметове на по-малки обитаеми места, чисти порти в София и се снима пред рекламно пано за годишнината на „Прайд “ до усмихнатия кмет на София, в този момент очевидно на дневен ред е Варна.

Вероятно следващата команда от страна на посолството е мотив кирилицата и българското, за което се бори „Възраждане “, да бъде нежелано от продължаваме подмяната в градската среда на Варна.

Призоваваме всички варненци да изразят дейната си позиция и да защитим нашата книжовност, която сме дали на 1/6 от света. Излезте и се снимайте с надписа, публикувайте го в обществените мрежи, дано подкрепим писането на кирилица като залеем пространството с надписа“, гласи позицията, изпратена до медията ни.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР