Надеждната охрана, контролът и наблюдението на външните граници на Европейския

...
Надеждната охрана, контролът и наблюдението на външните граници на Европейския
Коментари Харесай

Нов граничен кораб се включва в наблюдението на морската ни граница


Надеждната защита, контролът и наблюдението на външните граници на Европейския съюз, както и гарантирането на правото на свободно напредване в европейското пространство и цялостното използване на Шенгенските стандарти - това са провокациите на днешния и утрешния ден, пред които се изправяме ние. Всички тук споделяме обща идея, гарантиране на сигурността, разбирателството и цялост на морското пространство, уточни Димитрова. 

" Балчик " е първият транспортен съд, получен от 13 години насам вследствие на изпълнен от Главна дирекция " Гранична полиция " план " Доставка на гранично-полицейски патрулен транспортен съд - Оборудване за ФРОНТЕКС ", финансиран по контракт за даване на безплатна финансова помощ от Индикативна годишна работна стратегия 2018 на Фонд " Вътрешна сигурност ". В осъществяване на плана е извършена социална поръчка и е подписан контракт сред ГДГП и Baltic Workboats AS, Естония. Съгласно подписания контракт, средствата за доставката на гранично-полицейския патрулен транспортен съд са в размер на 30 580 851 лв..

Граничният патрулен транспортен съд, издигнат в корабостроителницата на Baltic Workboats, е предопределен както за наблюдаване на морската държавна граница на Република България, по този начин и за присъединяване в взаимни интервенции на Европейската организация за гранична и брегова защита, напомня Българска телеграфна агенция. В края на април 2023 година той е доставен, осъществено е образование на чиновници на ГДГП за употреба и обслужване на машините, механизмите, системите и оборудването му и в средата на май плавателният съд е признат и причислен в щата на Главна дирекция " Гранична полиция ". 

Снимка: БТА

" Този необикновен 45-метров патрулен транспортен съд е издигнат в корабостроителница в Естония. Нашата корабостроителница е една от най-иновативните в североизточна Европа. За 23 години активност сме построили повече от 250 кораба - патрулни, военноморски, пилотни лодки, влекачи, проучвателен кораби и други ", сподели Юри Таал, член на Управителния съвет на корабостроителницата. 

Той уточни, че на " Балчик " се съчетават най-новите достижения в проектирането и строителната процедура на патрулни кораби с най-модерни технологии. Корабът е с извънредно добра плавателност и маневреност. Плавателният съд поддържа оптималната скорост от 30 възела, като в същото време има доста невисок разход на гориво. 

Юри Таал благодари на българската " Гранична полиция " за доверието и за положителното съдействие. Той подари два умалени модела на кораба " Балчик " - на основен комисар Росица Димитрова и на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР