Надеждите са Telsla да избере щата за производство на CybertruckЗлатната

Надеждите са Telsla да избере щата за производство на CybertruckЗлатната ...

Оклахома вдигна статуя на Илон Мъск.


Надеждите са Telsla да избере щата за производство на Cybertruck

„Златната” статуя на Илон Мъск цели да привлече инвестиции в Тулса, Оклахома
(снимка: u/iZacJax92/Reddit)

Клубът на собствениците на електромобили Tesla в щата Оклахома и кметът на град Тулса – Джордж Терон Байнум – откриха местна забележителност – Golden Driller статуя с лицето на Илон Маск и логото на компанията. Освен това надписът на катарамата „Tulsa” e заменен с „Tesla”.

Тулса, Оклахома и Остин, Тексас се считат за основните кандидати за изграждане на завода на Tesla за производство на електрическия пикап Cybertruck и кросоувъра Model Y. По този оригинален начин градските власти решиха да привлекат вниманието на ръководителя на компанията.

„Тулса е град, който не задушава предприемачите – ние ги уважаваме”, написа Байнум в Twitter. „Златният Илон Мъск е шестата най-висока статуя в Съединените щати”.

Tulsa is a city that doesn’t stifle entrepreneurs – we revere them! Golden @elonmusk is now the 6th-tallest statue in the United States. #TulsaforTesla @Tesla https://t.co/axyGvku4J9

— G.T. Bynum (@gtbynum) May 20, 2020

По-рано тази седмица различни източници съобщиха, че Тулса и Остин се разглеждат като най-вероятните кандидати за завода за монтаж на електрически автомобили Tesla. Предполага се, че изграждането на завода ще създаде 10 хиляди нови работни места в избрания град.

Източник: technews.bg