"Надеждите ни са масовата ваксинация да започне през юли". това

...
"Надеждите ни са масовата ваксинация да започне през юли". това
Коментари Харесай

Шефът на Националния ваксинационен щаб съобщи важни К-19 новини

"Надеждите ни са всеобщата имунизация да стартира през юли ". това съобщи проф. доктор Красимир Гигов - началник на Националния имунизационен щаб.

По думите на проф. Гигов имунизационният проект върви сполучливо и правилно.

"Към момента имунизацията се понася доста добре от имунизираните хора. Странични резултати са регистрирани единствено при 5-има души и те са напълно леки и нормални за всяка ваксина - зачервяване на мястото и лека болежка там ", изясни той, представен от БНР.

Около 14 хиляди души към този момент са имунизирани в България и за тях е непокътната дозата и за втората доза на 21-вия ден след първата. Очаква се към края на януари да стартира имунизирането на учителите и на хората в обществени институции.

"Случаят в Сандански е неприемливо нарушаване на имунизационния проект ", разясни доктор Гигов. Той беше безапелационен, че даже и да са оставали ваксини, те е трябвало да бъдат препоръчани на други хора от плануваните за имунизация в първа фаза.

Според проф. Гигов втората доза от имунизацията за общинските съветници в Сандански би трябвало да бъде сложена по-късно, с цел да не бъде за сметка още веднъж на хора от първа линия.

"До юли единствено на "Пфайзер " ще имаме 1 милион ваксини, на "Модерна " - 500 хиляди ваксини, на "АстраЗенека " - към 450 хиляди ваксини ", заяви ръководителят на Националния имунизационен щаб и уточни, че в сряда, 13 януари, се чакат 600 ваксини на "Модерна ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР