Надеждите на туристическия бранш са насочени към служебния министър на

...
Надеждите на туристическия бранш са насочени към служебния министър на
Коментари Харесай

Хотелиери и туроператори: Да се въведе ваксинационен сертификат

Надеждите на туристическия отрасъл са ориентирани към служебния министър на туризма Стела Балтова, заяви БНР. Хотелиери и ресторантьори насочат апели за спасяването на туристическия сезон.
След анулираните полети от Русия авансово оповестеният старт на туристическия сезон от 1-ви май се отсрочи. Сега по Южното Черноморие първите туристи се чакат на 13-и май. Те ще дойдат от Израел с два чартърни полета и ще бъдат настанени в курортен комплекс “Слънчев бряг “. За туристическия сезон, обаче, няма доста предварителни резервации. Затова и част от огромните хотели за втора година няма да отворят. Погледите на сектора в този момент са ориентирани към новия министър на туризма Стела Балтова. За нея те споделят, че е специалист с насъбран опит.
 Стела Балтова - за повторно длъжностен министър на туризма. Какво чакат от нея? Стела Балтова - за повторно длъжностен министър на туризма. Какво чакат от нея?
Стела Балтова за повторно оглавява туризма в длъжностен кабинет. През 2017 година в първото служебно държавно управление, определено от президента Рум...
" Надяваме се и имаме вяра, че насъбраният изкусен и теоретичен опит ще помогне за спасяването на туристическата 2021 ". Това е един извънредно подобаващ човек ", сподели за БНР ръководителят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов.
От камарата упорстват да бъдат решени следните въпроси:
" Въвеждането на имунизационен документ. Цената на пакета се оскъпява от 100 до 200 евро за двама или четирима души. PCR теста да бъде за сметка на бюджета за месеците юни, юли, август, септември. Следващият миг е разработка и актуализиране на протоколи за зали и сигурност против Covid-19. Въвеждане на зелени коридори както за въздушния, по този начин и за сухопътния превоз, въвеждане на нападателна и насочваща реклама за България за сезон 2021. Всичко това ще помогне за този къс интервал от време за изправяне от проблемите, в които сме затънали туроператори, хотелиери, ресторантьори, екскурзоводски фрагменти ", добави Иванов.
За и единни правила за пътешестване в Европейски Съюз упорстват от туристическия отрасъл. Необходими са незабавни дипломатически дейности, сподели ръководителят на Асоциацията на притежателите в туризма Георги Николчев в предаването " 12+3 ".
 Груповите туристически пътувания да се възобновят през май, желаят от сектора Груповите туристически пътувания да се възобновят през май, желаят от сектора
„ Очакваме от началото на месец май да стартират да се организират груповите туристически пътувания “, сподели пред БНР Светлана Ат...
" Стела Балтова, в предния длъжностен кабинет работихме сносно. Познавам я, доста добър експерт, сдържан, не е от сектора, само че не е напълно, тъй като се е занимавала с туризъм в частна компания, тъй че доста добре познава всички проблеми на туризма, осведомена е и се надявам в тези къси месеци, които има, този исполин, който е в туризма тя да може да даде някаква светлина, тъй като нещата са доста комплицирани и доста сложни ".
упорстват да се вкарат единни правила в Европейския съюз за придвижването на хора. " Когато има към този момент тези правила самите туроператори ще могат да вършат тези резервации, ще могат да ангажират самолетни полети и ще може да идват туристи по нашето Черноморие ", добави Георги Николчев.
Много значимо в този момент е какви сигнали ще изпратим към задграничните туроператори, сподели Костадин Ралев, ресторантьор, работещ от дълги години в туристическите комплекси. И той е насочил упованията си към новия министър на туризма:
" Проблемът при туризма е това, че е един отрасъл, в който са включени доста разнообразни по темперамент действия. Туристическият артикул се реализира вследствие на доста разнообразни действия. Точно това разнородие го прави комплициран за схващане и комплициран за ръководство, нищо, че наподобява на пръв взор елементарно ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР