Надеждите на Inditex са насочени към Zara Изпълняваме пълна интеграция

...
Надеждите на Inditex са насочени към Zara Изпълняваме пълна интеграция
Коментари Харесай

Zara ще използва нови технологии, за да конкурира успешно онлайн търговци

Надеждите на Inditex са ориентирани към Zara

" Изпълняваме цялостна интеграция сред магазините си и цифрови платформи за извършване на покупки. "
Пабло Исла, изпълнителен шеф на Inditex Още по тематиката
Собственикът на Zara със 7% растеж на облагата през 2017 година

Продажбите на Inditex са нарастнали с 9% главно с помощта на онлайн търговията
14 мар 2018
H&M се изправя против новата онлайн действителност

Потребителите на компанията понижават поради появяването на онлайн играчи в ритейл бранша
14 фев 2018
H&M и Zara под натиска на онлайн търговията

Дигитализацията на търговията на дребно е засегнала бизнеса и на двете вериги
19 дек 2017
Собственикът на Zara регистрира 12% растеж на продажбите си за полугодието

За интервала февруари - юли облагата на испанската група Inditex се покачва с 9%
25 сеп 2017
Собственикът на Zara с 10% растеж на облагата през 2016 година

Продажбите на Inditex са нарастнали с 12%, трендът би трябвало да се задържи и през тази година
15 мар 2017 Най-голямата компания за търговия с дрехи - Inditex, която е притежател на марки като Zara и Massimo Dutti, е изправена пред засилена конкуренция от нови онлайн играчи в бранша като Boohoo.com и Missguided. Продажбите на двете групи се усилват с по-бързи темпове, като обновяват цифровите си платформи с нови артикули всекидневно.

В опит да резервира превъзходството си на пазара Inditex ще създава нови технологии, ще си партнира с софтуерни компании и ще сформира екип от експерти за тези планове, оповестява Reuters. По този метод управлението на компанията ще откри дали може да се приспособява към изменящия се бранш, в който онлайн търговецът Amazon е на път да изпревари Macy’s по продажби на облекла в Съединени американски щати.

В по общ проект тактиката би посочила дали комбинираният модел от онлайн търговия и търговски вериги ще докара до триумф.

Преход към технологии

През последните месеци редица магазини на Zara се снабдиха с нови технологии, измежду които са такива за обогатена действителност и холограми на облекла. Мениджмънтът на Inditex се надява, че Zara ще конкурира сполучливо водещи компании за онлайн търговия като Amazon.

В Inditex има отделение за нововъведения, което се управлява от експертите Алехандро Ферер и Дейвид Алаьон, само че не са били разкривани детайлности към идни планове. Досега звеното си е сътрудничило с основаната в Калифорния група – Fetch Robotics, за осъществяването на проби при складирането на стока с роботи. Освен това поделението за нововъведения си е партнирало с производителя на чипове Intel. От Inditex разясниха, че се ориентират към основаването на ултразвукова технология, която да следи всяко придвижване в магазините, и на виртуални асистенти, които да оказват помощ на клиентите.

Друга технология е " локализиращ изкуствен интелект ". При влизането на клиент в магазин на Inditex той ще получава редица оферти и информация по отношение на разположението на продуктите.

Близки до плановете настояват, че Inditex към този момент си партнира с софтуерната компания Jetlore, която употребява изкуствен интелект, с цел да планува държанието на потребителите, и с испанския стартъп за предпазване на данни El Arte de Medir. От испанската компания, която има сполучлив бизнес и в България, отхвърлиха да дадат коментар по тематиката.

Стратегията на съперниците

Сега бързо разрастващите се нови играчи в бранша притеглят повече клиенти с елементарно налични разновидности за извършване на покупки. Онлайн веригата Boohoo.com, която е учредена в английския град Манчестър през 2006 година, се отличава от съперниците си, защото създава дребни партиди и дава огромна част от продукцията си на няколко известни търговски вериги. Над 50% от продуктите ѝ са създадени във Англия.

От друга страна, продукцията на Inditex е наоколо до централата ѝ в испанския град Галиция, тъй че всички артикули да бъдат изпращани бързо до мрежата ѝ от над 7 хиляди магазина.

Британският онлайн търговец ASOS ръководи стотици предприятия в Европа, като сега е окуражен да усили продукцията си на вътрешния пазар в Обединеното кралство. Групата е доминирала за къс интервал в бранша в страната. IDEXY Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР