Надежда, че няма да има трети парламентарни избори тази година

...
Надежда, че няма да има трети парламентарни избори тази година
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев се надява да няма трети парламентарни избори

Надежда, че няма да има трети парламентарни избори тази година изрази през днешния ден президентът Румен Радев в изявление за БНР. Той съобщи, че поема отговорност за персоналния състав на служебното държавно управление и отхвърли обвиняванията, че посредством назначенията във втория ешелон на властта олигархията се настанява в администрацията.

Президентът Румен Радев е подбрал хора въз основата на три критерия: професионализъм, почтеност и честност, макар към момента неуталожения боязън от предходната власт, по думите му.

Изрази вяра служебното държавно управление да извърши поставените задания макар, съгласно него, заложените бомби от предходното ръководство като невнесената актуализация на бюджета и нуждата да се вземе решение за Плана за възобновяване.

Отхвърли обвиняванията на ГЕРБ, че назначенията в Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи вършат директна връзка с олигарси зад граница. Надява се да няма трети парламентарни избори тази година.

Според Радев, със промяната на властта към този миг, прокуратурата е изправена пред алтернатива.

Президентът Румен Радев отбрани министрите от служебното държавно управление и разгласи, че носи своята отговорност за състава на кабинета.

" Така е по Конституция и аз не тичам никога от тази отговорност ", сподели Румен Радев.

Служебното държавно управление е модел за излизане от политическата обърканост, в която, съгласно него, се намира България и съобщи, че цел номер едно на служебния кабинет е подсилване на държавността. Посочи, че има заложени, изтъквам, " бомби " от миналата власт: едната е невнесеният План за възобновяване в Европейската комисия.

" Отишлото си държавно управление отхвърли да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание и по този метод върза ръцете на служебното държавно управление ", добави Румен Радев.

Изрази вяра изборите на 11 юли да доведат до постоянен кабинет.

" Не желая да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година и аз се надявам партиите да проявят и здравомислие, и отговорност и след идващите избори, и в границите на идващия парламент те да сформират държавно управление ", добави президентът.

Ревизия на предходното ръководство за два месеца съобщи, че е невъзможна. И отхвърли обвиняванията за олигархично свързани назначения в Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи.

" Няма по какъв начин олигархията на Божков и на който щете олигарх да стане олигархия на Радев. Ние просто имаме друга ценностна система, те дори не се пресичат, моята и тази на предходния министър председател. След като в една страна, въпреки и член на Европейски Съюз и НАТО, министър-председателят спи с револвер до главата си, това значи, че има НСО, което да го пази, това значи, че в тази страна има мутри. След като има шкафчета на ръководещи, натъпкани с евра и с кюлчета злато, това значи, че има мутри ", означи президентът.

Радев съобщи, че всички чакат прокуратурата да влезе в своята законова роля.

" Режимът рухва и пред българската прокуратура има сериозна алтернатива - или да стартира работа в полза на обществото, или тя ще бъде завлечена от този рухващ режим дружно с него в небитието ", безапелационен е президентът Румен Радев.

За машинното гласоподаване счита, че не е най-хубавото решение, само че, че лимитира следения избор.

Във външнополитически проект Радев съобщи, че от дълго време е дал своята оценка за Русия и че вмешателство в националната ни сигурност е неприемливо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР