Надали има някой, който може да си представи какво изживява

...
Надали има някой, който може да си представи какво изживява
Коментари Харесай

Педиатърът Елена Георгиева: Болестта уби детето

Надали има някой, който може да си показа какво изживява фамилията. Имам визия, тъй като с 36-тгодишен стаж, съм се срещала с такива положения. Преди кажа каквото и да било, желая да изкажа моето почитание към скръбта и трагизма на това семейство. Това сподели по БТВ Педиатърът Елена Георгиева, разследвана за гибелта на 3-годишния Александър.
Имам 36-годишен стаж. Имам ти деца и двама внука. Това е специалност, прекарване и предопределение. За изненада на феновете ще кажа назад на това,което се тиражира. Не системата, а заболяването умъртви Александър. Хеморагичната пневмония поврежда дихателната повърхнина. Увреждат се съдовете и това води до кръвоизлив. В един миг организъм губи опция за лична отбрана. Човек престава да разчита на личния си организъм. Нещо, против което нищо не може да се направи. Срещнах се с детето половин час преди да постъпи при нас. Организирах постъпването на детето и неговото лекуване.

Нашата болница разполага с приемен кабинет. Децата постъпват в ред съгласно нужда. Лекар, преди аз да видя Александър, е назначил кръвна картина и рентгенова фотография. Преценила съм, че той е за лекуване. Родителите споделиха, че не желаят да са в друга болница. Детето се утежни. Аз, с доктор от Пирогов, започнахме обгрижването на детето. Успяхме да го стабилизираме. Уговорихме то да бъде преведено в Пирогов. Нещо, което, в случай че се наложи, вършим неведнъж. Има болести, които не могат да бъдат повлияни. Това дете и в Ню Йоркска болница да се лекуваше, нямаше да бъде избавено. Петима лекари се занимавахме с обгрижването на детето. Сега тук съм единствено аз.

Случаи като тези са мотив да се проведат тежки диалози в обществото за проблемите изобщо. Българи е пред демографска рецесия. Има рецесия в опазването на здравето. Нарушават се взаимовръзките сред звената. Хората остават с чувство, че не са обгрижени.

В болничното заведение в този миг имаше анестезиолог. Ние постоянно можем да разчитаме на сътрудниците от „ Пирогов “. В развиването на болестта на Алекс има степени. Той се разболява предходния ден. Заболявания, които не могат да поемат противоположен път, приключват по този начин. Системата направи две неща. Едното положително, а другото неприятно. Системата не даде време на родителите да схванат нещастието. Системата, вследствие на оповестената фотография, доста хора схванаха за обстановката, в която се намирам аз. Разбрах, че губейки, доста преди този момент съм печелела борба със гибелта, доверие и почитание. Колегите застанаха до мен. Това ми дава мощ да застана пред камера. Системата употребява болката и тъгата на родителите. Превърна ги в наказателна палка. Преди инспекциите, трима шефове на лечебни заведения са освободени. Това е потрес за колективите. На мен ми дадоха да схвана, че не е добре да съм в болница. Излязох в неплатен отпуск. Не ми е елементарно да продължа нататък.

В България детската смъртност е два пъти по-висока от тази в Европа. Българските педиатри стават все по-малко. Ето по този начин се показва нашата работа пред обществото. Как работливите стажанти да продължат, в случай че могат да бъдат изправени на срамен дирек. Ако аз имам подготвеност да давам отговор, някои от тях ще се опасяват. За тях това ще е мъчно. Трима млади специалисти напущат нашата клиника. Аз одобрих детето с ларинготрахит. Влошаването за часове, говореше за бързо разрастващо се положение. Ставаше дума или за вирус, както най-вероятно ще се окаже, или на бактериална зараза.

Нито за миг не съм си мислела това дете да не бъде признато.

Г-н Борисов търси отмъщение. Ние живеем в правова страна и аз разгадавам на правдивост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР