Над половината от хората, които ще гласуват, вече знаят кого

...
Над половината от хората, които ще гласуват, вече знаят кого
Коментари Харесай

Тренд: 42% от хората ще гласуват на местния вот

Над половината от хората, които ще гласоподават, към този момент знаят кого да изберат на локалните избори на 27 октомври. Това гласи изследване на социологическа организация "Тренд ", направено сред 1-10 октомври посредством директно полустандартизирано изявление "лице в лице " измежду 1000 души на възраст 18+. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.
Оптимизмът продължава да доминира в по-голямата част от българските жители (50%), до момента в който песимистите остават с по-малък дял (39%). Традиционно най-младите остават най-оптимистично настроени, до момента в който при най-възрастните песимистичните настройки преобладават.
Според проучването 42% от всички български жители заявяват, че сигурно ще гласоподават. Малко под една четвърт (24%) декларират, че по-скоро ще упражнят правото си на глас. Предизборната акция дава своя резултат, като сравнението сред същия въпрос през септември и този през октомври записва малко по-силна готовност. В разбивката по партийни благосклонности, ясно проличава мощната готовност на последователите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Над половината (55%) от тези, които сигурно ще гласоподават или по-скоро ще гласоподават, твърдо са избрали за коя партия / коалиция ще гласоподават, до момента в който малко над една четвърт (26%) към момента не са решили.
От организацията регистрират нарастване на решилите да гласоподават през октомври и спад в колебаещите се.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР