Над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити

...
Над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити
Коментари Харесай

Турски граждани опитаха да прекарат бижута за над 74 хил. лв. през Капитан Андреево


Над половин кг златни и близо 3 кг сребърни украшения за близо 74 000 лв. откриха чиновници на пункт  " Капитан Андреево " при две инспекции при започване на месец декември, оповестиха от организация " Митници ".

При един от случаите на 03.12.2022 година на пункта идва рейс с турска регистрация, в който пътували лидерът и 19 пасажери от Турция за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.

При осъществен персонален обзор на един от пасажерите - турски жител, в джобовете на палтото, панталона и сакото му са открити произведения от жълт метал - пръстени, синджири, гривни, обеци.

 Снимка: Агенция Митници

Извършената експертизата от вещото лице открива, че изделията са от 14 и 22-каратово злато, част от тях използвани, с общо тегло 622.65 грама на стойност 55 714 лв..

Ден по-късно на 04.12.2022 година при инспекция на товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ групажна стока от Турция през България за Германия, са открити произведения от бял метал - 178 пръстена.

Те били укрити в един от кашоните, намиращи се в товарното помещение на транспортното средство. Според експертизата пръстените са сребърни проба 925 с общо тегло 2998 грама на стойност 17 988 лв..

Контрабандно пренасяните златни и сребърни произведения са арестувани. На пасажера в рейса и на водача на камиона са формирани актове по Валутния закон.

От началото на годината досега на Министерство на правосъдието Капитан Андреево митническите чиновници са задържали близо 136 кг златни и сребърни произведения.

През миналия месец при инспекция на рейс в два особено построени тайника бяха открити рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни произведения на стойност над 175 000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР