Над една трета от затворените бизнеси по времето на втория

...
Над една трета от затворените бизнеси по времето на втория
Коментари Харесай

НАП разплати над 31 млн. лв. на 3200 фирми за оборотен капитал

Над една трета от затворените бизнеси по времето на втория локдаун към този момент са получили обещаната от страната поддръжка за оборотен капитал, оповестиха от Националната организация по приходите (НАП).

С днешна дата са разплатени над 31 млн. лева на 3200 компании. Право на подкрепяне с 10% или 20% от оборота имат компании от ресторантьорския отрасъл, туризма, фитнеси, образователни центрове, магазини в молове, които нямат право да работят.

Общо по тази стратегия аплайваха над 8200 компании, като поисканата от тях помощ е в размер на 115 млн. лева

Около 70% от кандидастващите за поддръжка са от ресторантьорския отрасъл, демонстрират данните на Национална агенция за приходите. Сумите, които са разплатени досега не са огромни. Те варират от 45 лева до над 65 000 лв., демонстрират оповестените от Национална агенция за приходите описи. Максималният размер на помощта, която страната ще заплати на един претендент е 150 000 лева по програмата.

За облекчение на фирмите след идната седмица ще бъдат оповестени спомагателни уточнения за типа възможни разноски и отчитането на плановите оферти, показват от Национална агенция за приходите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР