Над България ще е предимно облачно и дъждовно. Значителни и

...
Над България ще е предимно облачно и дъждовно. Значителни и
Коментари Харесай

Вижте какво време ни очаква днес

Над България ще е най-вече облачно и дъждовно. Значителни и на повече места ще са преваляванията в южната половина от страната.

В Дунавската низина и Лудогорието ще е съвсем без превалявания, а след обяд и облачността ще се раздра. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред 3 и 8 градуса, а оптималните ще са от 8 - 12 градуса в Южна България до 14 - 16 градуса в северната половина от страната.

По Черноморието ще доминира облачно време, а в южните региони ще превалява дъжд. След обяд по северното крайбрежие облачността ще се раздра. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток.
Максималните температури ще са 10 и 12 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг. Ще духа мощен и плевел вятър от изток-североизток. В Рило-Родопския масив преваляванията ще са обилни и в композиция с вятъра ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 ще е към 3, на 2000 метра - към минус 2 градуса.

В началото на идната седмица ще остане относително студено, вятърът ще отслабне, само че ще остане от североизток. В понеделник над Северна България облачността ще намалее до слънчево време, а над южните региони към момента, през по-голямата част от деня ще се задържи забележителна, без превалявания. Във вторник над цялата страна времето ще бъде слънчево, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР