Над 90 процента от пътищата от републиканската мрежа на територията

...
Над 90 процента от пътищата от републиканската мрежа на територията
Коментари Харесай

90% от пътищата в Ямболска област по републиканската мрежа са за ремонт

Над 90 % от пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област се нуждаят от ремонт, съобщи регионалният шеф Георги Чалъков. Според него е нужен незабавен ремонт и  на интернационалния път към Граничен пункт Лесово.

В множеството участъци  републиканските пътища се нуждаят от главен ремонт, акцентира Чалъков. И сега не престават процедурите по избора на фирма  реализатор за настоящ ремонт и поддържането на пътищата през идващите 5 години. Междувременно са избрани секторите, които предпочитано би трябвало да се ремонтират още през тази година.

" Приоритетно това е пътят 1-7, който е за Лесово. Други сектори, които са препоръчани за ремонт са от село Тамарино до  границата с Областно пътно ръководство Бургас- това става една опция на  автомагистрала " Тракия ", различен сектор, също невралгичен, това е свлачището, което се намира сред селата Малък Манастир и Пчела. Друг сектор е по който се извозват служащите за Топлоелектрическа централа " Марица -Изток " и мините. "

Очаква се да бъде взето и решение за доизграждането на Южния обходен път на Ямбол, което ще облекчи тежкотоварния трафик в жилищните региони на града.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР