Над 90 главни архитекти, инженери, общински експерти по устройство на

...
Над 90 главни архитекти, инженери, общински експерти по устройство на
Коментари Харесай

Над 90 души в Седмата среща на главните архитекти

Над 90 основни архитекти, инженери, общински специалисти по устройство на територията, заместник-кметове и общински съветници от отрасловите комисии в общинските съвети участват в Седмата Национална среща на основните архитекти на общини в България, оповестиха уредниците.

Потвърдено е присъединяване на заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев, началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) арх. Иван Несторов, изпълнителния шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) инж. Михаил Киров, представители на Националния институт за недвижимо културно завещание, Камарата на архитектите и Съюза на архитектите, Върховния административен съд и Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Форумът се организира в Пазарджик от през днешния ден до 20 април 2018 година Организиран е от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) и неговото сдружение НСОРБ „ Актив “, със съдействието на община Пазарджик. Целта е да бъдат разисквани настоящи проблеми в региона на териториалното устройство и да се търсят работещи решения за понижаване административната тежест в капиталовия развой.

Срещата беше открита през днешния ден от Силвия Георгиева, представител на НСОРБ, а преди този момент гостите бяха поздравени за добре пристигнали от кмета на града Тодор Попов. Той акцентира, че основните архитекти са в действителност значими чиновници за всяка локална власт. Обясни, че в нашия град те има какво да видят, защото има положително градоустройство с огромен и необятен център, само че и със своите специфики. Включително тези, дължащи се на многото разнообразни етноси.

Стана ясно, че на следващия ден предстоят доста от значимите тематики и полемики с представителите на централната власт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР